Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 06 января 2023, вопрос №78032 250₴

Чи підлягає особа виключенню з обліку?

Доброго дня, людина була засуджена за статтею 186 ч 3 ( по старому кодексу 141 ч3) вирок був пом'якшений ст 69 ККУ, судимість давно погашена, на руках лише довідка про звільнення з колонії. Чи є шанс таку людину зняти з військового обліку на законних підставах?

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович
    100%
    Общаться в чате Корнійчук Євген Іванович год назад

    Юрист, г. Киев, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, це тяжкий злочин відповідно до ст. 12 кримінального кодексу України , тому вы можете звернутися до ТЦК з рішенням суду про вирок і вас виключать з військового обліку.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14#n61

    Виключення передбачено п. 6. Ч. 6 ст. 37 зу про військовий обов'язок і військову службу.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Мєньков Андрій Васильович
    Общаться в чате Мєньков Андрій Васильович год назад

    Юрист, 18 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня Єкатерина. Оскільки чоловік був засуджений до позбавлення волі за тяжкий злочин його мали б виключити з військового обліку ще тоді. Треба мати копію вироку суду з печаткою, яку надати у військкомат. Однієї довідки про звільнення може бути недостатньо.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    Згідно пункту 6 статті 37 Закону Україніи "Про військовий обов'язок і військову службу" особи, які були засуджені за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину до позбавлення волі, обмеження волі, та, у тому числі, із звільненням від відбування покарання підлягають зняттю з військового обліку.

    Їх не мобілізують навіть під час оголошення воєнного стану, як також вони не мають можливості виїхати при бажанні за кордон.

    Для зняття з обліку необхідно надати у ТЦК та СП копію вироку суду.

    Виникнуть питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Охоче на них відповім!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України