Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 06 лютого 2023, питання №80203

Звільнення працівника під час воєнного стану

Підкажіть, будь ласка, чи правомірне рішення директора звільнити мене, якщо я знаходжусь закордоном, а вони почали працювати. Директор надала мені вибір: або звільнення за власним бажанням, або по статті за неявку на роботу на протязі 10 днів. Що робити?

Відповіді юристів (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Сказати складно, та і питання дуже не просте зараз. З однієї сторони, у директора також виходу немає, але з іншої, є гарантії, передбачені статтею 57-1 Закону України "Про освіту". Єдине, що можу сказати, спробуйте оскаржити наказ в судовому порядку.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для детальной консультації натискайте кнопку звернутися.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України