Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 16 февраля 2023, вопрос №80761

Викуп землі з постійного користування

Вирішив викупити землю, яка перебуває в постійному користуванні. Сільська рада своїм рішенням відмовила мені у продажі земельної ділянки.
Адміністративний суд (рішення вступило в законну силу) скасував рішення сільської ради і зобовязав сільську раду повторно розглянути мою заяву.
Я повторно звернувся до сільської ради і там знову прийняли рішення про відмову у продажу. Жодних претензій до наданих документів не було.
Як діяти далі?
Дякую

Ответы юристов (3)

    Гордієнко Юрій Петрович
    Гордієнко Юрій Петрович год назад

    Адвокат, г. Киев, 20 лет опыта

    Доброго дня, Сергій!

    Повторно звертатися до суду та, можливо, по-іншому сформулювати позовні вимоги...

    Для отримання більш детальної консультації натискайте кнопку "Звернутися" поряд з моїм фото...

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна год назад

    Юрист, г. Винница, 17 лет опыта

    Доброго дня. Потрібно проаналізувати судове рішення та повторну відмову суду. Можливо потрібно по-іншому було формулювати вимоги у позовній заяві. Звертайтеся через особистий кабінет пропонсультую.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Сергію!

    Раджу звернутись до ДБР, оскільки у діях ради є ознаки злочину, передбаченого статтею 382 Кримінального кодексу України, тобто невиконання судового рішення:

    1. Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню -

    карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

    2. Ті самі дії, вчинені службовою особою, -

    караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, -

    караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    4. Умисне невиконання службовою особою рішення Європейського суду з прав людини, рішення Конституційного Суду України та умисне недодержання нею висновку Конституційного Суду України -

    карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України