Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 25 февраля 2023, вопрос №81271

Хочу открыть доставку суши на дому

Здравствуйте, задумался о том что открыть доставку суши готовить продукты в квартире развозит курьером и самовывоз
Возможно ли такое осуществить в наше время если да то какие документы для этого нужны?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Андрію!

    Відповідно до ФЗ «Про санітарне благополуччя населення», а також діючих Санітарних правил і норм для відкриття кулінарії, незалежно від її виду та формату, необхідно отримати наступні санітарно-епідеміологічні документи:

    • план-програму організації та проведення виробничого контролю, яка розробляється для виконання санітарних стандартів та здійснення обов'язкових санітарно-епідеміологічних заходів при виробництві і реалізації кулінарних виробів;
    • договори на проведення регулярних профілактичних заходів з дератизації, дезінсекції та дезінфекції;
    • санітарно-епідеміологічні висновки, які оформляються в обов'язковому порядку в Росспоживнагляді і покликані підтвердити відповідність підприємства існуючим державним санітарним правилам, стандартам, нормативам;
    • повний список виготовлених і (або) реалізованих товарів (асортимент), який, як правило, оформляється як додаток до санітарно-епідеміологічного висновку;
    • договори на вивезення та утилізацію люмінесцентних ламп, вивезення ТПВ, органічного сміття;
    • договір на проведення дезінфекційних робіт систем вентиляції та кондиціонування;
    • в разі транспортування продуктів з підприємства кулінарії - санітарні паспорти на транспортні засоби;
    • сертифікати якості продукції, що виготовляється на предмет відповідності з діючими державними стандартами;
    • договір про послуги хімчистки та пральні для прання спец. форми колективу.

    Залежно від регіону та специфіки підприємства для відкриття кулінарії може знадобитися й інша документація. Так, наприклад, якщо ви збираєтеся виготовляти звичні всім салати за відомим рецептом, то спочатку вам потрібно буде приготувати його в шести варіантом, потім віднести на експертизу, потім отримати на нього «Технічні умови», потім завести на цей салат штрихкод. І так на кожну позицію з асортименту. Отримання кожного документа і висновок всіх договорів проводиться за певними процедурами. Займатися цим можна самостійно, якщо у вас час і досвід. А можна звернутися за допомогою до однієї з численних фірм-посередників. Їхні послуги обійдуться приблизно в 3 тисячі рублів за документ.

    Виникнуть додаткові питання, звертайтесь до мене особисто, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України