Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 02 марта 2023, вопрос №81576

Добрий вечір.Як відновити втрачені документи.

Документи(всі)людини втрачені.Відомості про них немає.Як відновити такі документи?Куди звертатись.Втрачено все свідоцтво,код,паспорт і так далі.

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для детальной консультації натискайте кнопку звернутися.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Ліно!

    Документи можна відновити як в досудовому, так і в судовому порядку.

    Паспорт громадянина України

    Порядок видачі паспортів замість утрачених або викрадених передбачений розділом VI Порядку оформлення і видачі паспорта громадянина України, затвердженого Наказом МВС від 13.04.2012 року № 320 «Про затвердження порядку оформлення і видачі паспорта громадянина України»Для цього необхідно звернутись до підрозділу Державної міграційної служби, центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) або центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» за місцем реєстрації чи перебування, де на період виготовлення нового документу буде видано тимчасове посвідчення.

    ІПН – індивідуальний податковий номер

    Отримати його дублікат можна, звернувшись до будь-якого найближчого органу податкової служби.

    Свідоцтво про народження, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, свідоцтво про смерть

    Щоб отримати дублікат одного із цих документів, треба звернутися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) за місцем фактичного проживання чи перебування із заявою про відновлення документа.

    Документи про освіту

    Загалом для отримання дубліката документа про освіту необхідно звернутись до керівника відповідного закладу освіти із заявою про повторну видачу документа. Якщо заклад припинив свою діяльність, слід звернутись до правонаступника.У разі ж, якщо заклад освіти на день звернення знаходиться на тимчасово непідконтрольній Україні території, необхідно звернутися до Міністерства освіти та науки України з заявою про визначення закладу, який видаватиме дублікат такого документа.

    Документи про право власності на нерухоме майно

    Для отримання дубліката документа (договору купівлі-продажу, дарування, міни, свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину тощо) за загальним правилом необхідно звернутись до органу, що його видав. Такими органами можуть бути: нотаріус, орган місцевого самоврядування, Бюро технічної інвентаризації тощо.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго! Бережіть себе!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України