Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 02 марта 2023, вопрос №81577

Консульство отказалось принять заявление.

Дорбрый день. Украинское консульство в Молдове (Кишинев) отказалось принять заявление о приобретении гражданства Украины, на которое я имею безусловное право по ст.8 Закона о гражданстве. Основание: вид на жительство в Молдове временный , а требуется постоянный! Ни где в Законе я этого не нашёл. Что делать? В какой суд, на территории Украины я могу обратиться с заявлением, для приобретения гражданства в судебном порядке, если я нахожусь в Молдове?

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви повинні отримати письмову відмову після чого її оскаржити у судовому порядку.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    • Аарон Клиент год назад

      Вони не дають письмової відмови! Вони просто не беруть заяви! Дякую. Мені все зрозуміло.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Аарон!

    Ваші питання регулюються згідно Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень, затвердженого Указом Президента України "Питання організації виконання Закону України "Про громадянство України".

    4. Заяви та інші документи з питань громадянства подаються:

    особою, яка проживає в Україні на законних підставах, - до територіального підрозділу Державної міграційної служби України за місцем проживання особи в Україні;

    особою, якій надано статус біженця в Україні чи притулок в Україні, - до територіального підрозділу Державної міграційної служби України за місцем реєстрації особи;

    особою, яка постійно проживає за кордоном, - до дипломатичного представництва чи консульської установи України за місцем постійного проживання особи.

    Тобто, якщо Ви не маєте статус біженця, не проживаєте в Україні або не маєте постійного місця проживання за кордоном, Ви не зможете подати заяву щодо прийняття до громадянства України.

    Крім вищесказаного , в залежності від підстав для набуття громадянства, подаються документи, визначені п.п. 24-44 Порядку провадження за заявами і поданнями з питань громадянства України та виконання прийнятих рішень.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України