Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 14 березня 2023, питання №82205

Повістка на відправку

Будь ласка, допоможить!!!
Моя сімья з Харкова. Мій син зараз ВПО у м.Львові. Я, його мати, зараз знаходжусь у Німеччині з донькою. В Харкові залишилась моя мати, 85 років (це бабуся сина). В мого сина не має військової спеціальності, не проходив він й військову кафедру у виши, був «білий квиток» старого зразку. Але він в військовий час - військовозобов’язаний. Мого сина поставили на облік у Сихівський військомат, у той же день "провели медогляд" та вручили повістку на відправку на 20.03.23. Наразі моя мати дзвонить онуку, що їй дуже погано (відмовляють ноги та високий тиск). Вона не може самостійно викликати лікаря, тому ніяких довідок про необхідний догляд за нею наразі немає. Це все почалось раптово. Я не можу зараз швидко виїхати з Німеччини. А сину у військоматі говорять про те, що потрібно було ранніше займатися бабцею. Забрали «білий квиток», замість нього нічого не видали (окрім повісткі на відправку) та на прохання відпустити до Харкова з обов’язковою постановою на облік у військоматі Харкова, відмовили. В мене таке враження, що у війскоматах працюють люди, в яких взагалі відсутня людяність. Що можна зробити в такому випадку? Я найближчим часом виїжджаю з Німеччини, але це буде 01.04. А допомога бабці потрібна просто зараз. Нікого з знайомих або родичів у мене в Харкові не має

Відповіді юристів (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич рік тому

    Адвокат, м. Миколаїв, 32 роки досвіду

    Спілкуватися у чаті

    Доброго дня, Наталля!

    Негайно Ви або син звертайтесь до мене особисто! В таких ситуаціях кожно хвилина грає роль! Зможу реально допомогти, якщо не будете гаяти час.

    У разі виникнення бажання продовжити розмову наживо, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю. Тоді я зможу побачити ваші контаки, які Ви залишили на сайті та зв'язатися з Вами! В мене також є всі додатки на телефоні.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Вас вводять в оману. Надати підстави для звільнення від мобілізації можливо до моменту винесення наказу начальника ТЦК СП про зарахування до військової служби.

    Потрібно виконати ряд дій для звільнення від мобілізації, але діяти треба терміново, бо часу замало, а зробити треба багато.

    Але для того, щоб надати конкретні рекомендації необхідно отримати від Вас додаткову інформацію.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України