Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 14 марта 2023, вопрос №82209

Строк дії закордонного паспорту

Закінчився строк дії закордонного паспорту у дитини. На період воєнного стану він продовжується, чи потрібно робити новий?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Анна!

    Наразі, якщо дитина малолітня, Ви можете вклеїти її фото у свій закордонний паспорт. Якщо є можливість, краще зробити новий.

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Анно!

    Термін дії закордонного паспорта може бути продовжений за таких умов:
    • якщо Ви подали заяву про продовження терміну дії не раніше ніж за два місяці до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон;
    • орган ДМС немає технічної можливості оформити новий закордонний паспорт або є необхідність термінового виїзду.
    В інших випадках Вам потрібно оформляти новий закордонний паспорт.

    28 лютого 2022 Кабінет Міністрів України затвердив Тимчасовий порядок внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

    Враховуючи неможливість виготовлення паспортних документів в ході бойових дій в Україні, було прийнято рішення дозволити продовження строку дії існуючого паспорта громадянина України для виїзду за кордон

    Тимчасовий порядок застосовується Державною міграційною службою

    • у разі відсутності у її територіальних органах/територіальних підрозділах технічної можливості оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон засобами Єдиного державного демографічного реєстру,
    • у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов’язаною з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном

    Строк дії паспорта для виїзду за кордон продовжується на підставі заяви особи або її законного представника. Заява може бути подана до закінчення строку його дії, але не раніше ніж за два місяці до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон.

    Для продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині, яка на час подання заяви не досягла 16 років, заява про продовження строку подається її законним представником або представником на підставі довіреності, засвідченої в установленому законом порядку (далі - представник).

    Для продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині віком від 16 до 18 років заява про продовження строку подається особою, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон, або її законним представником.

    У разі продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині, яка не досягла 16 років, за бажанням її законного представника або представника у такий паспорт поряд з відміткою про продовження строку дії або на іншій сторінці, де є вільне місце, вклеюється фотокартка дитини, зображення на якій відповідає досягнутому нею віку на момент продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон.

    У разі продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині віком від 16 до 18 років вклеювання фотокартки здійснюється за бажанням дитини.

    Внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії здійснюється безоплатно в день звернення особи, на ім’я якої оформлено паспорт, чи її законного представника або представника.

    Ви також маєте можливість до свого закордонного паспорту внести інформацію про дитину.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України