Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 16 марта 2023, вопрос №82358

В 1997 году при обмене паспорта советского образца на украинский меня записали как Наталя Опанасівна, а в свидетельстве о рождении я Наталія Афанасіївна. Все мои докуметы:права, пенсионные, налоговая, банковские, имущественные сделаны по паспорту, поэтому я хотела чтобы изменения сделали в свидетельстве о рождении, но мне отказали в ЗАГСе.

Можно-ли изменить имя в свидетельстве о рождении Наталія на то которое у меня в паспорте с 1997г Наталя, ведь все имущественные и юридические документы оформлены по паспорту.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    оброго дня, Наталля!

    У Міністерстві юстиції з цього приводу радять звертатися до відділу ДРАЦС за місцем проживання чи реєстрації із заявою. Звертатися можуть особи, щодо яких складено актовий запис, один з батьків, опікун, піклувальник дитини, опікун недієздатної особи, спадкоємці померлого, представники органу опіки та піклування при здійсненні повноважень з опіки та піклування стосовно особи, яка має право на подачу такої заяви.

    До поданої заяви необхідно додати такі документи, як свідоцтва, у яких зазначені неправильні, неповні відомості або відомості, які підлягають зміні, а також інші документи, необхідні для розгляду заяви та вирішення питання по суті, наприклад, повні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян чи копії відповідних актових записів цивільного стану, на підставі яких вирішується питання щодо необхідності внесення змін або відмови у цьому.

    Якщо актовий запис, в який треба внести зміни, знаходиться в іншому відділі ДРАЦС, то справу надішлють до туди для виконання. Підставою для внесення змін також може бути рішення суду, в якому зазначено, які саме зміни необхідно внести до актового запису про народження.

    Питання про внесення змін до актових записів цивільного стану мають розглянути у тримісячний термін. За наявності поважних причин цей строк можуть продовжити, але не більше ніж на 3 місяці.

    У разі виникнення уточнюючих питань або бажання порадитись зі мною персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України