Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 21 марта 2023, вопрос №82655 150₴

Можно ли сделать так, чтобы в этом случае на сайте Государственной миграционной службы Украины писалось красными буквами?

Я гражданин Украины.
Мне 43 года.

В 2011 году по незнанию через интернет я отправил копию своего паспорта КМ399041 мошеннику, после чего я сразу сделал новый паспорт: КМ789070

С тех пор моим старым и уже давно недействительным паспортом КМ399041 пользуются мошенники, прикрываясь им, а потерпевшие люди обращаются в полицию, после чего, примерно 1 раз в несколько лет, полиция меня ищет и мне приходится доказывать свою непричастность к действиям мошенников и доказывать, что у меня уже другой паспорт.

Так же, довольно-таки часто меня находят потерпевшие люди, думая, что я их обманул на деньги и просят меня вернуть им деньги и даже угрожают мне.

Всё это продолжается уже более 10 лет.

На сайте Государственной миграционной службы Украины в разделе - проверка недействительных документов - если ввести данные моего первого и давно недействительного паспорта КМ399041, то зелёными буквами пишется, что информация о признании недействительным документа в базе данных ДМС отсутствует.

В паспортном столе по месту прописки мне объяснили, что это написано, потому что в то время ещё не было базы данных недействительных паспортов, которая появилась позже.

Информация про мой второй паспорт КМ789070 после первого, пишется уже красными буквами, где написано, что он недействительный.

Мошенники, видя информацию зелёными буквами о паспорте КМ399041, думают, что паспорт действительный и продолжают им пользоваться в своих целях.

Возможно ли каким-то образом сделать так, чтобы на сайте Государственной миграционной службы Украины красными буквами было написано, что этот мой первый утерянный паспорт КМ399041 недействительный, как написано и про второй мой паспорт КМ789070?

Каким образом это можно сделать?

Спасибо!


Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Сергію!

    Сказати, що це гарантовано вийде, було б безвідповідально, але тим не менше, спробувати можливо. Для цього я раджу Вам оформити чітке та компетентне звернення до Голови Державної міграційної служби України та керівництва ДМСУ у Вашій області з проханням внести зміни до розділу "Недійсні документи" в частині, що стосується Вашого питання.

    Звернення, оформлене відповідно до вимог законодавства, можна подати:

    Поштою: вул. Володимирська, 9, м. Київ, 01001

    Електронною поштою: hotline@dmsu.gov.ua (форма для подання електронних звернень громадян)

    За допомогою електронного сервісу "Приймальня електронних звернень громадян"

    Особисто (усно) під час особистого прийому:

    Також можливо особисто відвідати відділення ДМСУ для вирішення цього питання.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    100%
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Сергію!

    Основний акцент роботи кредитного шахрайства наразі знаходиться в царині небанківських мікрофінансових організацій.

    Отримання кредитів у банківських установах є досить непростою процедурою у зв’язку з тим, що банки чітко контролюють дотримання процедури видачі кредиту, та спілкуються частіше за все з клієнтом особисто, та фактично перевіряють його особу.

    Швидше за все, за допомогою втрачених і викрадених паспортів шахраї отримують гроші у небанківських установах, які видають мікрокредити, мікропозики, та в яких контроль за клієнтами не є таким суворим, як в банківських установах.

    Аби уникнути проблеи після втрати паспорту потрібно негайно вживати всіх можливих заходів, аби убезпечити себе від ймовірного кредитного шахрайства.

    Першим кроком повинно бути звернення до поліції. Туди потрібно подати заяву про втрату чи викрадення документів.

    Під час подання заяви потрібно обов’язково дочекатися її реєстрації в інформаційно-телекомунікаційній системі або журналі єдиного обліку заяв і повідомлень (журнал ЄО) та отримати талон-повідомлення ЄО про прийняття і реєстрацію заяви.

    Протягом 24 годин після подання заяви, уповноважена особа повинна внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудового розслідування (ЄРДР) та надати заявнику витяг з ЄРДР".

    Якщо протягом 24 годин поліція не внесе інформацію про втрату паспорту до ЄРДР, то потрібно звертатися до слідчого судді із заявою про бездіяльність слідчого.

    Якщо ж через втрату паспорту Ви стали свідком, невільним учасником або жертвою шахрайства в інтернеті, треба звернутись до Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

    Департамент кіберполіції Національної поліції України є міжрегіональним територіальним органом Національної поліції України, який входить до структури кримінальної поліції Національної поліції та відповідно до законодавства України забезпечує реалізацію державної політики у сфері боротьби з кіберзлочинністю, організовує та здійснює відповідно до законодавства оперативно-розшукову діяльність.

    Основні завдання Департаменту кіберполіції Національної поліції України:

    1) Участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики щодо попередження та протидії кримінальним правопорушенням, механізм підготовки, вчинення або приховування яких передбачає використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку.

    2) Сприяння у порядку, передбаченому чинним законодавством, іншим підрозділам Національної поліції у попередженні, виявленні та припиненні кримінальніх правопорушень.

    Для отримання on-line допомоги та надання даних для оперативного реагування на кібер інциденти натисніть на посилання. Інформацію буде опрацьовано у відповідності до Закону України "Про звернення громадян"

    Телефони:

    Для довідок за електронними зверненнями, відправленими через форму зворотнього зв'язку:

    0800 50 51 70

    Приймальня:+380 (44) 374 3713

    Канцелярія Департаменту кіберполіції:+380 (44) 374 3751, +380 (44) 374 3799

    Електронна пошта:

    Для надання додаткової інформації за електронними зверненнями, відправленими через форму зворотного зв`язку:

    callcenter@cyberpolice.gov.uaДля ЗМІ:press@cyberpolice.gov.ua

    Прийом звернень громадян здійснюється за допомогою форми «Зворотного зв’язку» на нашому сайті та в письмовому вигляді. Просимо з розумінням поставитись до необхідних тимчасових заходів та не наражати себе й інших на небезпеку.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь Вам допомогти!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України