Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Підприємницьке право, 11 квітня 2023, питання №83743 150₴

Бизнес в Украине и налоги в Польше

Здравствуйте, есть оформленный бизнес в Украине на супругу и сейчас работает. Супруга сейчас в Польше, и приезжать в Украину пока не будет. Просит что бы я переоформил бизнес на другого человека т.к. она работает в Польше официально в супермаркете и ей сказали что у нее могут быть проблемы с налогами. Подскажите, бизнес оформленный на супругу в Украине может создать проблемы ей в Польше если налоги полностью платятся в Украине за украинский бизнес ?

Відповіді юристів (6)

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович рік тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Доброго дня! Саме "проблем" - не буде, але якщо ваша жінка знаходиться на території Польщі, то вона може вважатися податковим резидентом Польщі і відповідно про доходи в Україні вона повинна в Польщі задекларувати та сплатити податки. Те ж саме і стосується декларування і сплата податків з доходів, які вона отримає у Польщі.

    АЛЕ Між Україною та Польщею діє двостороння угода про уникнення подвійного оподаткування. Отож, якщо ви сплатили податки в обох державах, то маєте право вимагати в тієї країни, податковим резидентом якої ви не є, повернути сплачені вами кошти.

    Корисна стаття https://www.google.com/amp/s/finbalance.com.ua/new...

    Сергей Клієнт рік тому

    податки плотяться в Україні, у дружини можуть бити проблеми, якщо вона не декларує свої доходи в Польщі ?

    Сергей Клієнт рік тому

    податки плотяться в Україні, у дружини можуть бити проблеми, якщо вона не декларує свої доходи в Польщі ?

    Сергей Клієнт рік тому

    проблеми будуть якщо не декларує доходи польські , чи українські ?

    Сергей Клієнт рік тому

    Вибачте, не побачив знак питання. ТАК, якщо дружина не буде декларувати свої доходи які отрумує в Україні, в країні в якій зараз проживає - в Польщі. Чи будуть в дружини проблеми з оподаткуванням чи ще щось ?

    Винограденко Антон Анатолійович
    100%
    Винограденко Антон Анатолійович рік тому

    Юрист, м. Харків, 13 років досвіду

    Дивіться, у 2024 році вперше буде обмін податковою інформацією в тому числі між Україною та Польщею

    https://buhgalter911.com/uk/blogs/post-1070642.htm...

    Поки шо процедура обміну інформацією є не на 100% узгоджена, тому однозначно сказати чи по всім громадянам буде такий обмін, або тільки по окремим категоріям громадян. Але такий обмін буде за рещультатом 2023 - ого року. Про минулі періоди наче мова не йде.

    Вважаю що Польща може отримувати інформацію про доходи дркжини в Україні і якщо вона їх там незадекларує, то вцілому можуть бути проблеми. Тому, можливо, є сенс переоформити бізнес на іншу особу, а її фоп припинити


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України