Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 18 апреля 2023, вопрос №84025

Какие документы нужны при переоформлении квартиры связи со смертью члена семьи

Добрый день,у меня умерла мама 7 авгасту пол года,мне надо переоформить квартиру,проживаю с отцом ,не замужем.Фамилия не менялась.Как вступить в права наследства,какие документы нужно иметь.Спасибо за внимание

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Анна!

    Все просто; Вам треба звернутись до нотаріуса для відкриття спадкової справи.

    Будуть питання, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Вам необхідно звернутись до нотаріуса с заявою про прийняття спадщини. Нотаріус відкриє спадкову справу.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Анно!

    Вам потрібно подати нотаріусу заяву про прийняття спадщини та свідоцтво про смерть.

    У разі неможливості пред’явлення спадкоємцями свідоцтва про смерть спадкодавця або відсутності інформації в реєстрі нотаріус повинен витребувати від органу державної реєстрації актів цивільного стану копію актового запису про смерть спадкодавця або повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть.

    Якщо Ви проживали окремо, подачу заяви краще не затягувати - адже в умовах воєнного часу є лише 10 місяців для прийняття спадщини.

    Також нотаріус буде перевіряти наявність інших спадкоємців. В першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки (ст. 1261 ЦК).

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України