Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 21 апреля 2023, вопрос №84208

Допоможіть дати відповідь на задачі

4. Громадянка Петровська влаштувалася на роботу секретарем-референтом. При укладенні з нею трудового договору начальник відділу кадрів, крім трудової книжки та паспорту, попросив Петровську принести довідку від лікаря про те, що вона не вагітна. В іншому випадку її, за словами начальника відділу кадрів, на роботу не візьмуть. Чи правомірні дії начальника відділу кадрів? Які гарантії встановлено законодавством при прийнятті на роботу?
5. Визначте чи має право роботодавець звільнити працівника: а) у результаті відсутності на робочому місці без поважної причини по 2 години у понеділок і вівторок; б) касир лиши після роботи незамкнений сейф, але нічого не зникло; в) перед початком зміни у роздягальні робітники випили по 200 грамів вина за народження сина у одного з них; г) продавець перебувала на лікуванні 3 місяці і 20 днів, вийшла на роботу на 1 тиждень і знову лягла лікуватись на 1 місяць.

Ответы юристов (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вирішення задач тільки на платній основі. Цікавить, звертайтесь через зелену кнопку "Звернутися".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України