Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 22 апреля 2023, вопрос №84215

Які виплати можливо отримати одинокії матері зараз не працючі?

Як виплати на дітей можливо отримувати зараз як одинока матір якщо не працююешь? Я отримую зараз 300грн на обох дітей. Це закріпилось ще до віїни бо я працювала, а зараз я не працюю, отримую також цю сумму. Є можливість зараз отримувати гроші більше на дітей? І було це законно отримувати такі гроші навіть під час праці?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Тетяна!

    Вам треба звернутись до ТЦСЗ чи ЦНАП.

    Право на допомогу на дітей мають одинокі матері, які не перебувають у шлюбі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини відсутній запис про батька (матір).

    Для отримання такої допомоги потрібно звернутись до органу соціального захисту чи Центру надання адміністративних послуг із необхідними документами. В умовах воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення виплата допомоги не зупиняється, навіть якщо отримувач пропустив строк її перегляду.

    Розмір допомоги одиноким матерям у 2023 році складає: для дитини до 6 років — 2272 грн/міс., для дитини від 6 до 18 років — 2833 грн/міс., для дітей від 18 до 23 років (якщо навчаються на стаціонарі) 2684 грн/міс.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України