Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 24 апреля 2023, вопрос №84324

Відсутність даних про Страховий стаж та внески у розділі "Мій страховий стаж" в електронному кабінеті пенсійного фонду.

Добрий день! Підкажіть будь ласка, у якому випадку можуть бути відсутні дані за другий та третій квартали 2022 року, якщо я працюю офіційно та у мене не було жодних змін на роботі? Чим це мені може загрожувати? Чи, наприклад, я отримаю лікарняні, якщо піду на лікарняний? Бо з липня місяця у мене там стоять нулі. Дякую.

Ответы юристов (2)

    Винограденко Антон Анатолійович
    Винограденко Антон Анатолійович год назад

    Юрист, г. Харьков, 13 лет опыта

    Доброго дня! З якихось приячин ваш роботодавець не сплачував ЄСВ з вашої зарплати. Стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Періоди, за які в реєстрі відсутні дані про сплату ЄСВ, не враховуються, Ви, як застрахована особа втрачаєте страховий стаж для призначення пенсії і, відповідно, не враховується заробітна плата за ці періоди.

    Якщо підприємство працює, але роботодавець не сплачує страхові внески, Ви маєте право:- звернутися до роботодавця із письмовою вимогою оплатити ЄСВ;- поскаржитися на роботодавця до податкових органів та територіальних органів Держпраці;- звернутися до поліції із заявою про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212-1 КК України;- подати цивільний позов до суду про визнання бездіяльності роботодавця протиправною та зобов’язання нарахувати та сплатити страхові внески.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олександре!

    Відсутність данних може свідчити про те, що внески не робилися. Ви повинні поставити це питання Вашому бухгалтеру.

    Для отримання повної консультації та опрацювання алгоритму дій, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України