Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 05 мая 2023, вопрос №84881

Арест кредитной карты исполнителем

И сполнителт наложил арест на кредитную карту на которой было 23 тысячи .в реестре должников написано что государственное дам моего города но в перейди выходные и. Формацию узнать точно не смогу на выходных .Млгут ли во время войны такое делать?алиментов у меня нет , разве что малые микрозаймы 2х летней давности

Ответы юристов (10)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, треба ознайомитися з виконавчим провадженням. Якщо це замікрозайми можу допомогти вирішити ваше питання. Є багато успішного досвіду з вирішення питань такого роду. Натискайте кнопку звернутися.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    • Ирина Клиент год назад

      я хочу понять могут ли в арест вгонять кредитную карту

      • Корнійчук Євген Іванович

        Так, арешт можуть накласти на будь які відкриті рахунки у банківських установах.

        • Ирина Клиент год назад

          а как же военное положение которое не разрешает открытие исполнительных производст

          • Корнійчук Євген Іванович

            Забороняється відкриття виконавчих проваджень та вжиття заходів примусового виконання рішень на території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), відповідно до переліку, затвердженого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику з питань тимчасово окупованої російською федерацією території України, а також прилеглих до неї територій

            • Ирина Клиент год назад

              мы с Николаева город входит у список боевых действий

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ірина!

    Вам треба перевірити Єдиний реєстр боржників і дізнатися про які саме боргові зобов'язання з Вашого боку іде мова. Також раджу звернутись за роз'ясненнями до вионавчої служби.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    • Ирина Клиент год назад

      в реестре должников просто указан кто исполнитель и стяггення- виконавчий и судовой сбор

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Ірино!

    Заарештувати рахунок або обмежити здійснення операцій по ньому в Україні можуть через:

    • несплату аліментів, штрафів;
    • борги по кредиту або комуналці;
    • підозру у відмиванні злочинних доходів;
    • стягнення для забезпечення судового рішення.

    У період дії військового стану Кабінет Міністрів 2 березня 2022 року прийняв Постанову No198-р, згідно з якою фізичні особи можуть використати кошти на рахунках, заарештованих органами державної виконавчої служби або приватними виконавцями, за умови, що сума стягнення не перевищує 100 000 гривень.

    Зняття арешту відбувається автоматично, якщо сума стягнення менше ніж 100 тисяч гривень. Деякі банки (наприклад, Ощадбанк) для зняття арешту проводить процедуру ідентифікації клієнта – перевіряє ще раз надані документи та суму стягнення, зазначену у виконавчому документі. Якщо після цього арешт не знято, причини можуть бути лише дві 1) сума заборгованості перевищує 100 тисяч гривень; 2) сталася помилка.

    Якщо арешт з рахунку не знято, дії боржника можуть бути такими:

    1. звернутися до банку із запитом;
    2. вимагати у виконавця уточнення суми боргу банку;
    3. надіслати до банку відповідну довідку від виконавця.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Ірино!

    Де можна дізнатися контакти виконавця та причину арешту?

    Дізнатися контактні дані виконавця та номер виконавчого провадження (ВП) ви можете на сайті Міністерства юстиції за посиланням: erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors. На сайті введіть свій ІПН або своє прізвище та ім'я.

    Номер контакт-центру Міністерства юстиції: 380 44 364 23 93.

    Дізнатися суму заборгованості, причини арешту та отримати копію листа про накладення арешту ви можете у виконавця.

    Зняття арешту. Як відбувається процедура?

    Після вирішення вами питання з виконавцем, до банку надійде Постанова про зняття арешту одним із способів:

    • через електронний канал НАІС. По факту накладання або зняття арешту з рахунку вам надійде повідомлення від банку (push в Sense SuperApp або через смс/viber);
    • через канал в паперовій формі (нарочно від співробітника ВДВС або листом).

    Строки зняття арешту банком залежать від часу надходження документів про зняття арешту.Якщо документи до банку надійшли:- в робочий час — арешт знімається в цей же робочий день;- в неробочий час — арешт знімається на наступний робочий день.

    Банк знімає арешт з коштів на тих рахунках, які зазначені в Постанові про зняття арешту.

    Зняття арешту з рахунку "Дохідний сейф". Які особливості?

    Для зняття арешту з основного рахунку та з рахунку "Дохідний сейф" необхідно, щоб в Постанові про зняття арешту виконавець вказав номери цих рахунків. Отримати інформацію щодо номеру рахунку "Дохідний сейф" можна в Sense SuperApp в розділі "Оформити довідку" (Довідка про наявність рахунків для посольства).

    Отримати суму неарештованих коштів з основного рахунку до зняття арешту з рахунку "Дохідний сейф" можна через касу будь-якого відділення банку.

    Воєнний стан. Які правила користування коштами на рахунку, на який накладено арешт?

    Під час дії воєнного стану банк керується вимогами Закону України "Про виконавче провадження", який регулює порядок здійснення видаткових операцій з рахунків, на які накладено арешт:

    • До 06.05.2023 року — було дозволено на період воєнного стану здійснювати видаткові операції з рахунків, на які накладено арешт, якщо загальна сума стягнення за усіма виконавчими документами до 100 000 грн. Водночас арешт з рахунку не знімався.
    • Від 06.05.2023 року та до закінчення воєнного стану — з рахунків, на які накладено арешт, дозволено щомісяця здійснювати з одного рахунку видаткові операції у розмірі двох мінімальних заробітних плат (тобто, 13 400 грн), а також сплачувати податки та збори. Для цього банк має отримати від виконавця Постанову, в якій визначено цей рахунок. Це може бути тільки один рахунок в одному банку.Для здійснення видаткових операцій:
      1. Зверніться до виконавця, який наклав арешт, із заявою про визначення рахунку в банку для здійснення видаткових операцій. Заява подається в паперовій формі (нарочно виконавцем або поштою).
      2. Виконавець протягом двох робочих днів з дня отримання заяви виносить Постанову про визначення рахунку для здійснення видаткових операцій та не пізніше наступного робочого дня надає відповідну постанову обслуговуючому банку (особисто від співробітника ВДВС або листом за адресою м. Київ вул. Васильківська, 100).
      3. Банк починає здійснювати видаткові операції за визначеним арештованим рахунком тільки після отримання Постанови. Як тільки Постанова надійде в банк, зверніться до відділення для здійснення видаткових операцій.

    Арешт накладається на будь-який з типів рахунків (картковий, депозитний, поточний) відповідно до Постанови НБУ №163 від 29.07.2022 р.. За її умовами, якщо у клієнта банку є арештовані рахунки, всі інші рахунки, які будуть відкриті, підлягають блокуванню та повідомленню у Відділ державної виконавчої служби (ВДВС).

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України