Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 28 мая 2023, вопрос №85969

Как открыть ФОП и подобрать правильно свою услугу

Здравствуйте как открыть ФОП что для этого нужно чтоб открыть онлайн в Украине
Хотим открыть магазин в интернете по продажам товаров одежды Поставщики товаров находятся в Загранице деятельность у нас будить печать по требованию на вещах, продажа будет идти в загранице частично в Украине оплата будет происходить на систему Пей Пал потом переводится на счёт в Украине.
Что нужно чтоб открыть онлайн какой Квед выбирать правильно какую группу надо выбрать вторую или тритию
какой налог платить вместе с пенсионным нужно раз в месяц, как делать отчёты когда раз в месяц или раз в год
и что ещё нужно знать чтоб вести продажи в интернете и не попасть на штрафы по неосторожности.
Спасибо будем благодарно за ответ.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анатолію!

    Ваш КВЕД-2010: Клас 47.71

    Роздрібна торгівля одягом у спеціалізованих магазинах

    Цей клас включає:

    • роздрібну торгівлю одягом
    • роздрібну торгівлю хутряними виробами
    • роздрібну торгівлю доповненнями до одягу, такими як рукавички, краватки, підтяжки тощо

    Цей клас не включає:

    • роздрібну торгівлю текстильними виробами, див. 47.51

    Як також КВЕД-2010: Клас 47.91.

    Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет

    Цей клас включає роздрібну торгівлю за допомогою компаній поштового замовлення або мережі Інтернет, тобто діяльність із роздрібної торгівлі, де покупець здійснює свій вибір, засновуючись на рекламних оголошеннях, каталогах, інформації веб-сайтів чи будь-якій іншій рекламній продукції, та здійснює замовлення поштою, телефоном або через мережу Інтернет (зазвичай за допомогою спеціальних засобів, розміщених на веб-сайті). Товар, який купується, може бути або безпосередньо завантажений з Інтернет-сайту, або доставлений покупцеві.Цей клас включає:

    • роздрібну торгівлю будь-якими товарами за допомогою компаній поштового замовлення
    • роздрібну торгівлю будь-якими товарами в мережі Інтернет

    Цей клас також включає:

    • пряму торгівлю за допомогою телебачення, радіо та за телефоном
    • діяльність з роздрібної торгівлі Інтернет-аукціонів

    Цей клас не включає:

    • роздрібну торгівлю автотранспортними засобами, а також деталями та приладдям для них у мережі Інтернет, див. групи 45.1, 45.3
    • роздрібну торгівлю мотоциклами, а також деталями та приладдям для них у мережі Інтернет,

    див. 45.40

    Для здійснення підприємницької діяльності Ви можете з такими КВЕДами відкрити ФОП як 2 групи, так і третьої. Залежить від обороту та інших умов бізнесу.

    Для продажу за кордоном Вам треба буде відкрити валютний рахунок, але тут є багато нюансів.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    • Анатолий Клиент 10 месяцев назад

      Спасибо за информацию с Кведом разобрался ещё вопрос чтоб продавать За приделами Украины можно открывать вторую группу или всё-таки нужна третья или тут разницы нет чтоб продовать за приделами Украины

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Вікрити валютний рахунок Ви можете для обох груп ФОП.

        Згідно з пп. 1 п. 292.1 ст. 292 ПКУ для фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку доходом є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст. 292 ПКУ. При цьому до доходу не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, доходи у вигляді бюджетних грантів, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.

        До суми доходу платника єдиного податку включається вартість безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг) (абзац перший п. 292.3 ст. 292 ПКУ).

        Дохід, виражений в іноземній валюті, перераховується у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату отримання такого доходу (п. 292.5 ст. 292 ПКУ).

        Пунктом 292.6 ст. 292 ПКУ встановлено, що датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Для платника єдиного податку третьої групи, який є платником податку на додану вартість, датою отримання доходу є дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності.

        Враховуючи вищенаведене, на думку ДПСУ, у разі отримання за договором (контрактом) виручки в іноземній валюті за надані товари (роботи, послуги), доходом фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку (другої – третьої груп) є сума, визначена в договорі (контракті), перерахована у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату отримання валюти.

        А коли визнавати такий дохід? Раніше податківці консультували, що у разі отримання виручки в іноземній валюті за надані товари (роботи, послуги) датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів на його поточний рахунок відкритий в іноземній валюті.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, можу допомогти вирішити ваше питання. Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України