Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 29 мая 2023, вопрос №85999

Розлучення через суд, відсутність повідомлення про засідання та не ознайомлення з документами справи.

Доброго дня!
Ми з дружиною домовлялись що коли вона повернеться з Польщі, то спільно подамо заяву на розлучення, тижні 2.5 назад через свого представника вона подала до суду на розірвання шлюбу у іншій області, я попросив дати мені копію для ознайомлення хоч в електронному вигляді та всеодно не отримав, через 4 дні я побачив на сайті розгляд, але мене не проінформували ніяким чином та жодних паперів я не отримав, хоча я просив дружину при відправці на відділення пошти с повідомленням зробити.

Чи можуть без мене прийняти якесь рішення вважаючи що є спільна дитина і про опіку ми так і нормально не домовилися та є спільна власність.
Як краще поступити у подібній ситуації, щоб захистити свої права, чекати цей розгляд та вже реагувати на результат, чи їхати у іншу область та бути присутнім на засіданні, це не фігурувало що мені байдуже на долю дитини та моїх інтересів.

Ответы юристов (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    Общаться в чате Гіммельфарб Станіслав Олегович 9 месяцев назад

    Адвокат, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня.

    На Вашу зареєстровану адресу, суд повинен був надіслати копію позовної заяви.

    Якщо цього зроблено не було, необхідно звернутись з заявою про надіслання копії заяви до суду.

    Щодо можливості розлучення при тому, що Ви не встановили порядок участі в вихованні дитини та її місці мешкання та наявності спору про спільне майно.

    Суд прийме рішення про припинення шлюбу в цьому випадку не зважаючи на обставину відсутності згоди щодо виховання дитини, якщо Ви не заявити про свої вимоги зустрічною заявою.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич 9 месяцев назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Олеже!

    Ви повинні були отримати копію позовної заяви на Вашу адресу проживання. Повідомте про це суд і подайте клопотання про Вашу участь в засіданні. Також раджу знайти хорошого адвокати по сімейних справах.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Костюк Любовь Тарасовна
    Общаться в чате Костюк Любовь Тарасовна 9 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, колеги вам вірно написали стосовно направлення заяви на отримання документів.Тому не зволікайте, а направте заяву в суд, суд зобовязаний направити вам копію позову з додатками і повістку, якщо не буде доказів отримання вами повістки на засідання чи документів , розгляд справи перенесуть. Але треба розуміти яким чином розглядається справа, якщо там спрощене провадження. У разі неявки без поважних причин суддя може винести рішення. Тому заявить про свою участь у справі обов'язково. Крім того ви маєте право подати відзив, але ви повинні розуміти якщо питання стоїть тільки в розірванні шлюбу, то жоден суд не має права змусити подружжя проживати разом, питання стосовно дитини, так ви можете виставляти свої вимоги. Їхати не обов'зково, зараз це набагато простіше.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України