Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 29 мая 2023, вопрос №86004

Какие док-ты нужны, чтобы восстановить утерянное свидетельство о рождении?

Как сейчас называются ЗАГСы? Какие док-ты нужны, чтобы восстановить утерянное свидетельство о рождении? Спасибо.

Ответы юристов (6)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Якщо Вам потрібно відновити своє свідоцтво про народження або свідоцтво Вашої дитини, то Ви можете звернутися у будь-який РАЦС на території України з заявою про отримання повторного свідоцтва про народження.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ыгоре!

    У випадку втрати або викрадення свідоцтва про державну реєстрацію акта цивільного стану, для відновлення документа громадянину необхідно звернутися із заявою до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Згідно повідомлення, при зверненні необхідно пред’явити оригінал паспорта чи паспортного документа. Якщо необхідно поновити свідоцтво про народження, то, окрім самого громадянина, за документом можуть звернутися його батьки, усиновлювачі, опікуни, піклувальники, представник закладу охорони здоров’я, навчального або іншого дитячого закладу, органу опіки та піклування або представник за довіреністю. Свідоцтво про народження повторно видається батькам і усиновителям дитини незалежно від її віку. У випадку поновлення свідоцтва про смерть, документ повторно видається другому з подружжя та близьким родичам померлого на підставі їхньої заяви та представникові органу опіки і піклування у разі виконання ним повноважень із опіки та піклування стосовно осіб, які мають право на отримання такого свідоцтва. Повторне свідоцтво видається відділами реєстрації актів цивільного стану при особистому зверненні того самого дня за пред’явленням особою паспорта або паспортного документа, а на письмові запити громадян про видачу повторних свідоцтв відповідь надсилається протягом 15 днів. Для повторного отримання свідоцтва необхідно сплатити державне мито у сумі 0,51 грн. Як зазначили у Мінюсті, на сьогодні відділи державної реєстрації актів цивільного стану ведуть прийом громадян з усіх питань, що належать до компетенції відділів, за попереднім записом. Якщо громадянин перебуває за кордоном, то звертатися варто до дипломатичного представництва чи консульської установи України.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Игорь Клиент 10 месяцев назад

    щиро дякую за відповідь

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу! За потреби звертайтесь! Охоче допоможу.

      • Игорь Клиент 10 месяцев назад

        Дякую ще раз. Питання стосувалося мого сина, Він зараз в Ізюмі, виізджає під Бахмут два рази на місяць. Є потреба виіхати у справах в Литву, та не знаємо, чи потрібно свідоцтво про народження, щоб отримати візу. Збираємо всі документи на всякий випадок (.

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Для отримання візи потрібні такі документи:

          • Заявка-анкета, що містить Ваші особисті дані.
          • Паспорт, дійсний упродовж щонайменше трьох місяців після передбачуваної дати виїзду з ЄС.
          • Біометрична ідентифікація, тобто актуальне фото і відбитки всіх пальців. На сьогодні в Україні процедура електронного сканування відбитків 10-ти пальців рук консульствами країн–членів ЄС не запроваджена.
          • Медичне страхування подорожі – покриття витрат на медичне обслуговування щонайменше на 30 000 ?.
          • Квитанція про сплату консульського збору.
          • Супровідні документи – Додаткові документи повинні підтверджувати заявлену мету візиту. Вони також підтверджують Вашу вірогідність і намір вчасно покинути Шенгенську зону. Єдиний список супровідних документів для Вашої країни повинен бути доступний на веб-сторінці консульства.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України