Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 29 мая 2023, вопрос №86005

ВХОДИТ ЛИ СЮДА ПЛОСКОСТОПИЕ 3-ей степени ?

здравствуйте,я военный , такой вопрос . я глянул в законе про диагнозы для ограниченной придатности, было указано «набута плоскостопість м20-м21» что это значит? и входит ли сюда плоскостопие 3-ей степени

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеже!

    З таким діагнозом Вас можуть визнати обмежено придатним.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    • Олег Клиент 10 месяцев назад

      «набута плоскостопість м20-м21»

      тоесть сюда входит плоскостопие 3-ей степни

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Плоскостопість входить до в цей перелік. Почитатйте додаток до статті 62 Розкладу хвороб. Там про це написано.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Плоскостопість 3 ступеня, входить до п. б ст. 62 Розкладу хвороб до Положення про ВЛК. За цим пунктом Ви можете бути визнані обмежено придатним.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю!

    Потрібно проходити військово-лікарську комісію (ВЛК).

    Сказати точно, яке рішення прийме ВЛК, юристи не можуть і не мають такого права, адже рішення про придатність або непридатність особи приймається виключно військово-лікарською комісією, яка у своїй діяльності керується Положенням про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України, затвердженого наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 № 402.

    Але тим не менше, на основі аналізу наказу Міністра оборони № 402 можна мати певне уявлення про той висновок, яки повинна зазначити ВЛК.

    Якщо має ситуація, коли ВЛК порушує вимоги законодавства та зазначає неправильний діагноз, потрібно пам'ятати, що у випадку незгоди з рішенням ВЛК, відповідно до пункту 2.4.10 Положення № 402, постанова ВЛК регіонів може бути оскаржена до Центральної військово-лікарської комісії або до суду.

    Маю певні можливості та готовий Вам допомогти!

    Якщо потрібний точний діагноз та висновок, звертайтесь індивідуально, натиснувши зелену кнопку «Звернутися»!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України