Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 31 мая 2023, вопрос №86144 150₴

Виконавче провадження -завершено

Здравствуйте!Могу ли выехать на ПМЖ за границу, если статус,, Виконавчего провадження- Завершено,,? Решению 3 года.

Ответы юристов (9)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, так можете, якщо у вас не має заборони на виїзд.

    Перевірити можно тут

    https://opendatabot.ua/open/border

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    16.7%

    Вітаю, Дмитро!

    Якщо Ви військовозобов'язаний, то Ваш виїзд за кордон можливий лише за наявності підстави для цього, і якщо відсутнє рішення виконавця або суду про обмеження Вашого виїзду за кордон. Виконавче провадження було розпочато у зв'язку з яким боргом? Аліменти?

    Айвазян Юрий Климентьевич
    20%

    Доброго дня, Богдане!

    Якщо на кордоні немає заборони на виїзд, то виїдете без проблем!

    Дізнатися про це нескладно.

    Перевірити, чи заборонено вам виїзд, можна онлайн за найбільш популярними причинами відмови в перетині кордону:

    Реєстр боржників;

    Реєстр судових рішень;

    Реєстр виконавчих проваджень;

    Реєстр заборгованості по податках;

    Реєстр по штрафах за порушення ПДР.

    Також дізнатися щодо обмежень чи заборони перетинати кордон України можна подавши письмовий запит до Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України.

    Запит можна подати особисто, здавши його до канцелярії, або надіслати листа на поштову адресу центру.

    У запиті обов'язково потрібно вказати:

    прізвище, ім'я та по батькові;

    місце проживання (місце перебування);

    реквізити документа, що посвідчує особу, яка подає запит.

    Для зручності можна зазначити адресу, на яку центр має надіслати відповідь (якщо вона відрізнятиметься від адреси вашого проживання або перебування).

    Процедура оформлення виїзду на ПМЖ за кордон складається з кількох етапів.

    1. В першу чергу потрібно отримати дозвіл з Міграційної служби. Для цього необхідно подати заяву до територіального відділення Міграційної служби за місцем реєстрації особи та долучити до заяви всі необхідні документи. Дозвіл на виїзд на ПМП видається протягом трьох місяців з моменту реєстрації заяви та діє шість місяців.

    2. Потім знятися з військового обліку в ТЦК та СП. Дозвіл на виїзд на постійне місце проживання за кордон є підставою для зняття з військового обліку. Зніматися з військового обліку необхідно для того щоб зняти з реєстрації своє місце проживання в Україні. Для цього необхідно особисто зʼявитися до ТЦК та СП, в якому ви стоїте на військовому обліку, подати заяву про зняття з військового обліку та долучити до заяви дозвіл на виїзд разом з підставами для оформлення виїзду на ПМП (посвідка на постійне місце проживання або паспорт іншої держави). ТЦК та СП має видати довідку, в якій зазначає, що особу було знято з військового обліку по причині виїзду на постійне місце проживання за кордон, а також вилучити військовоʼобліковий документ.

    3. Знятися з місця проживання в Україні. Для цього необхідно звернутися до ЦНАПу або органу місцевого самоврядування разом з паспортом громадянина України та предʼявити довідку з військкомату про зняття з військового обліку. Без довідки з ТЦК та СП про вилучення військово-облікових документів вам буде відмовлено у знятті з місця реєстрації проживання.

    4. Отримати довідку органу державної фіскальної служби про сплату податку на доходи фізичних осіб та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку.

    5. Отримання штампа про виїзд на ПМП. Для цього необхідно подати до Міграційної служби довідку про зняття з місця реєстрації, довідку про зняття з військового обліку, довідку про сплату відсутність податкових зобов'язань для проставлення в паспорті штампа про оформлення виїзду за кордон на постійне проживання.

    Тобто зняття з військового обліку є обовʼязковим етапом виїзду на постійне місце проживання за кордон. Без такої довідки вам буде відмовлено у знятті з місця реєстрації та відповідно не вдасться перетнути кордон.

    Часто виникає проблема, коли особи призовного віку для дотримання процедури виїзду на ПМП звертаються до військкомату для зняття з обліку отримують відмову. Це повʼязано з військовим станом та оголошенням мобілізації в країні. Тобто під час візиту до ТЦК та СП вас можуть призвати на військову службу та відправити на військово-лікарську комісію. Відмова пояснюється обмеженням виїзду за кордон для чоловіків призовного віку та обмеженням конституційних прав громадян на переміщення.

    При отриманні відмови у знятті з обліку необхідно звертатися за допомогою до адвоката. В залежності від ситуації адвокат може оскаржити відмову у знятті з військового обліку або повторно подати документи до військкомату з дотриманням всіх законних вимог.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.

    Адвокат Евгений Александрович
    30%

    Доброго вечора, Дмитро!

    ЯК ПРАВИЛО, ЦЕ МОЖЛИВО, ЯКЩО:

    - НЕ МАЛА МІСЦЕ ЗАБОРОНА У ПЕРЕТИНІ КОРДОНУ НА ПІДСТАВІ РІШЕННЯ СУДУ, ЗА ПОДАННЯМ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ (ПРИВАТНОГО ВИКОНАВЦЯ);

    - ЯКЩО МАЛА МІСЦЕ ЗАБОРОНА У ПЕРЕТИНІ КОРДОНУ НА ПІДСТАВІ РІШЕННЯ СУДУ, ЗА ПОДАННЯМ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ (ПРИВАТНОГО ВИКОНАВЦЯ). АДЕ ВОНА СКАСОВАНА, ПРО ЩО ПОВІДОМЛЕНО ДО ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ;

    - (ЯКЩО ВАШ ВІК ВІД 18 ДО 60 РОКІВ) І У ВАС, Є ДОЗВІЛ НА ПОСТІЙНЕ МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ ЗА ДОЗВОЛОМ ДЕРЖАВНОЇ МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ АБО ЗА РІШЕННЯМ КОНСУЛЬСЬКОГО ВІДДІЛУ ПОСОЛЬСТВА УКРАЇНИ У ДЕРЖАВІ ПЕРЕБУВАННЯ.

    ІНФОРМАЦІЯ ВИ МОЖЕТЕ ОТРИАТИ З ТАКИХ ДЖЕРЕЛ:

    Автоматизована система виконавчого провадження (minjust.gov.ua)

    Єдиний державний реєстр судових рішень (court.gov.ua)

    Вимоги до звернень та зразки заяв (dpsu.gov.ua)

    Електронне звернення (dpsu.gov.ua)

    А ТАКОЖ ПРИ ОЗНАЙОМЛЕННІ З МАТЕРІАЛАМИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ ОСОБИСТО ЧИ ЧЕРЕЗ ПРЕДСТАВНИКА.

    ТАК, ЗА ПОВІДОМЛЕННЯМ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ, ПЕРЕДБАЧЕНО ПРАВО НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ ЗА ТАКИМИ ПІДСТАВАМИ:

    Перетинання державного кордону під час правового режиму воєнного стану. Питання-відповідь (dpsu.gov.ua)

    "Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які постійно проживають за кордоном можуть виїжджати за наявності відповідних відміток в паспортному документі, згідно ст. 4 ЗУ «Про порядок виїзду з України і в’їзду гр. України» якими можуть бути:

    для осіб які виїжджають вперше – штамп про оформлення виїзду за кордон на постійне місце проживання;

    для осіб, які постійно проживають за кордоном – штамп про оформлення виїзду за кордон на постійне місце проживання та відмітка (штамп) про взяття на постійний консульський облік у закордонній дипломатичній установі України або перебування такого громадянина на постійному консульському обліку підтверджується довідкою про перебування на консульському обліку, яка формується з використанням засобів відомчої інформаційної системи Міністерства закордонних справу України.».

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку "ЗВЕРНУТИСЯ".

    Всього доброго!
    Иванюк Руслан Эдуардович

    Доброго дня, Богдане!

    Якщо у вас немає заборони на виїзд, та ви маєте підстави для виїзду, тоді можно виїхати бо на період військового стану чоловіки віком від 19 до 60 років мають обмеження у виїзді. З підставами ознайомтесь тут

    https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-ko...

    Гончаренко Константин
    33.3%
    Гончаренко Константин 11 месяцев назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    Якщо заборона на перетин кордону не встановлена та ви маєте підстави для перетину кордону під час загальної мобілізації , тоді це можливо.

    Окремо зазначу, що для перетину кордону, виключення можуть стосуватися тільки осіб, визначених законодавством.

    Зокрема тих, які мають: ( Вам необхідно у регіоні перебування отримати одну з таких довідок за підписом начальника)

    посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, (заброньований за погодженням з Мінекономіки, установою , організацією, для суспільно -корисної допомоги) або

    висновок військово-лікарської комісії про непридатність ( з виключенням з обліку повністю , взагалі)

    Крім того обмеження не стосуються осіб:

    на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, або

    які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років, або

    на утриманні яких є дитина з інвалідністю., або особа з інвалідністю до 23 років.

    А також тих, хто є:

    усиновителем

    опікуном, або

    • чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції. та під час дії воєнного стану.
    • здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти (студенти, слухачі).
    • водії, які заброньовані для здійснення міжнародних вантажних перевезень, перевезень для потреб Збройних Сил України, медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги, відповідно до визначеного порядку;
    • люди з інвалідністю та особи, що їх супроводжують.
    • Особи, що зайняті доглядом за особами , що його потребують згідно висновку ЛКК (внаслідок когнітивних порушень здоров я)

    які виїхали до інших держав на постійне місце проживання, що відповідно документально підтверджено.

    З 29.07.22

    військовозобов'язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії росії у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану. ( треба мати довідку , що родич загинув саме від виконання бойових завдань медичної експертизи про причинно -наслідковий зв язок загибелі.)

    Додаткові підстави:

    Згідно з постановою від 20 травня 2022 р. № 615 під час війни можуть виїжджати за кордон водії, залізничники та спортсмени.

    • водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб ЗСУ, інших військових формувань, а також населення України.
    • залізничники, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці.
    • спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю;
    • тренерів із складу національних збірних команд, спортивних суддів та інших фахівців, що забезпечують, зокрема, організаційне, науково-методичне, медичне супроводження, антидопінговий контроль тощо підготовки спортсменів, які включені до складу національних збірних команд України за наявності підтвердних документів щодо участі в офіційних міжнародних спортивних змаганнях та навчально-тренувальних зборах, що проводяться за кордоном.

    КМУ постановою від 10 лютого 2023 року №119 доповнення:

    • жінка, яка є усиновлювачкою, опікункою, піклувальницею, однією з прийомних батьків або однією з батьків-вихователів.
    • чоловік, який є одиноким батьком, одиноким усиновлювачем або опікуном, піклувальником, прийомним батьком чи батьком-вихователем. Ідеться про чоловіка, який не перебуває у шлюбі та самостійно виховує та утримує дитину без участі матері.
    • Один із батьків, який має або виховує дитину/дітей віком до 18 років, зможе перетнути кордон для відвідування таких дітей, які перебувають за межами України, або для їхнього супроводження для виїзду з України. Для цього потрібно мати документи.

    ---

    Вам треба мати копію довідки МСЕК про Вашу інвалідність чи інвалідність родичанад яким ви здійснюєте опіку , чи постійний догляд (за висновком ЛКК згідно довідки органу соц. Захисту як доглядач з відповідними виплатами), або висновок про термінове лікування закордоном та військовий квиток де вказано про відстрочку, або довідку про це, також паспорт закордонний

    Таке формулювання може дати підставу для відстрочки з правом виїзду, візьміть на ВЛК всі медичні документи оригінали та копії , копії залиште у них в тцк сп.

    або домагатися висновку ВЛК про непридатність з виключенням з обліку

    Нові правила перетину з 07.11.22

    https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-kordonu-pid-chas-pravovogo-rezhimu-vonnogo-stanu-pitannya-vidpovid/

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Богун Сергій Павлович

    У разі наявності в Єдиному реєстрі боржників таких відомостей уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону відмовляє у перетинанні державного кордону з дитиною тому із батьків, який має намір виїзду з дитиною, або у перетинанні державного кордону дитині, яка виїжджає з України в супроводі інших осіб, уповноважених одним з батьків нотаріально посвідченою згодою, про що виносить обґрунтоване письмове рішення із зазначенням причин відмови, один примірник якого видається особі, якій відмовлено в перетинанні кордону.

    Як наслідок Вам потрібно перевірити відсутність Вашої особи в Єдиному реєстрі боржників

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо Вашого питання

    Якщо виконавець не обив заборону на перетин кордону то так, Ви зможете перетнути кордон.

    Проте, якщо наявна заборона присутня то необхідно звернутися до Виконавця та зняти її.

    Також пам'ятайте, що на період дії воєнного стану наявні обмеження щодо перетину кордону чоловіків військозобовязаних у віці 18-60 років.

    Успіхів

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 6 месяцев назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Доброго дня, Дмитро!

    Тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України особи знімається у разі винесення виконавцем:

    • постанови про закінчення виконавчого провадження;
    • постанови про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду особи з України - у разі погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів у повному обсязі.

    Однак, під час дії воєнного стану обмежено виїзд осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років (Правила перетинання державного кордону громадянами України, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57.

    Успіхів!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України