Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 29 червня 2023, питання №87500

Отсрочка от службы после поправки 29ю06

Здравствуйте, сегодня приняли законопроект о расширении списка призывников,

Поправка, що дає змогу мобілізувати додаткові сили, необхідні ЗСУ, була прописана в проєкті закону, який повернув доплати військовим. Йдеться про законопроєкт № 9342 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов'язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану".
("Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані опікуни особи з інвалідністю, яка визнана судом недієздатною; особи, зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю I групи; особи, зайняті постійним доглядом за особою з інвалідністю II групи або за особою, яка за висновком медико-соціальної експертної комісії або лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я, потребує постійного догляду, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд".)
Вопрос, смогу ли я после внесения этой поправки выехать с отцом инвалидом 2 группы на лечение в Румынию?
Если у меня мать инвалид 3 группы она попадает в список людей которые могут осуществлять уход за отцом з 2 группой? Как это будет рассматриваться?
Спасибо

Відповіді юристів (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, законо проект не підписаний президентом. Тому поки рано про це говорити. На даний момент ні чого не змінилося, а також у проекті мова йде про Ст. 23 а не про правила перетину кордону. Тому у вас ще достатньо часу для виїзду, якщо ви його плануєте.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    По-перше, Закон ще не підписано Президентом, й тому він немає законної сили.

    По-друге, цей закон вносить поправки щодо отримання відстрочки до статті 23 Закону про "Мобілізацію і мобілізаційну підготовку", а не до правил перетинання державного кордону.

    Тож на даний момент Ви спокійно можете перетинати кордон, супроводжуючи Вашого бітька!

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    На даний момент зміни до Правил перетинання державного кордону не приймались. Тому все наразі залишається як і було.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України