Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 04 июля 2023, вопрос №87790

Выезд мужчины с Украины по гражданству другой страны

Парень имеет гражданство Португалии. Старый паспорт закончился.В посольстве Португалии в Киеве делают новый паспорт. Возможно ли с чистым паспортом выехать с Украины?

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ірина!

    Може виїхати, якщо немає подвійного громадянства.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Обов'язково на них відповім!

    • Ирина Клиент 10 месяцев назад

      дякую за відповідь. Подвійне громадянство є...виходить,що шансів немає зовсім???треба тільки відмовлятись???

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Якщо є подвійне громадянство, то за українським законодаством чоловік автоматично вважатиметься громадянином України, і його можуть не тільки не випустити за кордон, оскільки для того потрібні підстави, але й мобілізувати.

        • Ирина Клиент 10 месяцев назад

          Чи можливо відмовитися від українського громадянства в умовах військового стану країни?на підставі іншого громадянства чи родинних зв'язків.я його мати ,маю громадянство Португаліі.Син тут навчався та працював..Дякую.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Згідно зі статтею 17 Закону України «Про громадянство України» громадянство України припиняється:

            • внаслідок виходу з громадянства України;
            • внаслідок втрати громадянства України;
            • за підставами, передбаченими міжнародними договорами України.
            • примусове набуття громадянами України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, громадянства росії не визнається Україною та не є підставою для втрати українського громадянства.

            Вихід з громадянства України (репатріація) допускається за таких обставин:

            Особа набула громадянства іншої держави або отримала документ, виданий уповноваженими органами іншої держави, про те , що громадянин України набуде її громадянства, якщо вийде з громадянства України. Громадянин України, який постійно проживає на території України або за кордоном, може вийти з громадянства України за його клопотанням.

            Загальний строк розгляду клопотання про вихід з громадянства України не повинен перевищувати 1 рік. Зазначені строки не враховують термін, необхідний для надсилання матеріалів дипломатичною або командирською поштою.Датою припинення громадянства України є дата видання відповідного Указу Президента України (стаття 18 Закону України «Про громадянство України»).Після отримання повідомлення про припинення громадянства України закордонна дипломатична установа у тижневий строк повідомляє заявника про прийняте рішення Президента України, вилучає проїзні документи громадянина України та видає довідку про припинення громадянства України.

            Строк виконання рішень Президента України з питань громадянства не повинен перевищувати 1 місяць. У разі неотримання особою, громадянство якої було припинено, відповідної довідки та неповернення до установи проїзних документів громадянина України протягом визначеного терміну, закордонна дипломатична установа вживає заходів щодо визнання паспортного документа недійсним.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Якщо є подвійне громадянство, існує ризик, що його не пропустять.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України