Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 07 июля 2023, вопрос №87989

Мобілізація одного з подружжя

Вітаю! Мене звати Роман

У зв'язку зі змінами внесеними 30.06.2023 до ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а саме положення про нову умову отримання відстрочки від мобілізації за абз. 11 ч. 1 ст. 23 виникло питання про "працездатну особу, яка зобов'язана відповідно до закону її [особу з інвалідністю] утримувати".

А питання виникає саме таке:
- чи можуть мобілізувати чоловіка (жінку) годувальника, якщо він доглядає та утримує дитину або одного з батьків інваліда, але другий з подружжя, хоч і є працездатним, проте не має будь якого доходу, щоб утримувати інваліда?

Виходить, що таке оскільки відповідно до ст. 202 Сімейного кодексу повнолітні дочка, син зобов'язані утримувати батьків, які є непрацездатними і потребують матеріальної допомоги. А чи розповсюджується це на одного з подружжя, який має утримувати не одного зі своїх батьків, який має інвалідність, а одного (або двох одразу) батьків свого чоловіка (жінки), якщо один з подружжя не має доходу?

Дякую!

Ответы юристов (3)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Практика з цього питання на даний момент не сформована, аби мати можливість дати точну відповідь. Раджу звернутись за відповідними роз'ясненнями до Генерального Штабу.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Нужно видеть Ваши документы.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Степане!

    Ваше питання можливо вирішити, але для того мусимо переговорити персонально, аби я міг вточнити деякі деталі.

    Будуть уточнюючи питання чи бажання продовжити розмову у приватному форматі, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України