Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 09 июля 2023, вопрос №88055 150₴

Розподіл майна при розлучені

Доброго вечора ,цікавить таке питання , батьки хочуть купити для дочки квартиру , вона має сім'ю ,чоловіка та 2 дітей . Стосунки в сім'ї не стабільні , чоловік може в будь який момент сказати ,що хоче розлучення . Питання наступне , якщо батьки купляють квартиру і оформляють її на доньку , при розлученні чоловік може претендувати на розподіл майна? Якщо так, то питання ще таке , а якщо батьки куплять квартиру і оформлять на внучку (8 років) чи має тоді батько ,при розлучені щось до цієї квартири ,чи зможе він тоді захотіти розподіл майна ,і чи суд може йому присудити половину квартири ,якщо вона буде оформлена не на дружину а на дитину ???

Ответы юристов (2)

    Вець Орися (Аріна) Ігорівна
    23.3%

    Найкраще щоб батьки купили квартиру і подарували її дочці (через договір дарування), тоді ця квартира розподілу не буде підлягати в будь якому випадку, бо це подарунок. Але це дорожче виходить, бо потрібно два рази затратитись на нотаріуса і договір купівлі продажу і договір дарування + податки (якщо це не вперше придбане майно).Якщо оформлять на внучку, то законими представниками внучки є і батько і матір, то в разі, якщо при розлученні буде визначено місце проживання дитини з батьком, батько буде законним розпорядником майна дитини до 18 років.

    Савченко Олександр
    76.7%
    Савченко Олександр 6 месяцев назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Доброго дня, Юлія!

    Як відзначається у пункті 23 постанови Пленуму Верховного Суду України від 21.12.2007 № 11 «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про право на шлюб, розірвання шлюбу, визнання його недійсним та поділ спільного майна подружжя» вирішуючи спори між подружжям про майно, необхідно встановлювати обсяг спільно нажитого майна, наявного на час припинення спільного ведення господарства, з'ясовувати джерело і час його придбання. Відповідно до статті 57 Сімейного кодексу України особистою приватною власністю дружини, чоловіка є:

    Всього найкращого!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України