Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 25 липня 2023, питання №88865

Два заповіти на одного спадкоємця

Я спадкоємець першоі черги. Виявилося два заповіти на іншого спадкоємця першоі черги : перший заповіт - на все майно, останній заповіт - тільки на депозит в банку. ( вісім років між заповітами). Я вважаю, що останній заповіт скасовує попередній, і майно, крім депозиту в банку, має ділитися між спадкоємцями першоі черги по закону. Ваша думка?

Відповіді юристів (6)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ні він має право на все майно у двох заповітах.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 9 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Вітаю!

    Дійсний другий заповіт.

    Готовий проконсультувати з Вашого питання більш детально.

    НАТИСНІТЬ ЗВЕРНУТИСЯ.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Дійсним є останній складений заповіт. Відповідно Ви праві, інше майно майне ділитись рівномірно між спадкоємцями. Але ситуацію потрібно аналізувати більш детально.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Чинним в даному випадку однозначно слід вважати останній заповіт.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Останній заповіт скасовує перший заповіт.

    Таким чином, визначення спадкоємця на депозит в банку має відбуватися згідно із останнім заповітом , а все інше спадкове майно повинне спадкуватися на підставі закону як частина спадщини, що не охоплена заповітом.

    Відповідно до ч.1 ст.1245 ЦК частина спадщини, що не охоплена заповітом, спадкується спадкоємцями за законом на загальних підставах.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго Вам вечора. Відповідно до статті 1254 Цивільного кодексу України, заповідач має право у будь-який час скласти новий заповіт. Заповіт, який було складено пізніше, скасовує попередній заповіт повністю або у тій частині, в якій він йому суперечить. Кожний новий заповіт скасовує попередній і не відновлює заповіту, який заповідач склав перед ним.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного питання чи інших запитань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різноманітних правових послуг, написати тексти юридичних документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами тощо.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України