Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 09 августа 2023, вопрос №89795

Хочу переписать ребёнка на свою фамилию

Здравствуйте, хочу переписать реьенка на свою фамилию без ведома отца, так как мы с ним не живём, ничем не помогает. Возможно ли это?

Ответы юристов (4)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, без згоди батька це можливо зробити у судовому порядку.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Мошко Майя Михайлівна
    Мошко Майя Михайлівна 8 месяцев назад

    Адвокат, г. Чернигов, 22 года опыта

    Доброго дня! Усі питання щодо виховання дитини має вирішуватись обома батьками спільно. В разі відсутності згоди, за необґрунтованої відмови, якщо це не відповідає інтересам дитини, спір може бути вирішений судом. Якщо батько свідомо, безпідставно ухиляється від участі у вихованні дитини, як варіант - позбавити його батьківських прав. В такому разі в подальшому згода батька не буде потрібна й при вирішенні інших питань щодо дитини. Готова Вам допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олена!

    У Вас на жаль немає жодного шансу це зробити. Втім, якщо батько не допомагає Вам матеріально, рекомендую звернутись до суду про стягнення з нього аліментів.

    Виникнуть питання чи наміри отримати персональну консультакцію, натискайте кнопку "звернутись" під моєю відповіддю з фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Ви не зможете так зробити без його згоди. Або позбавляйте його батьківських прав, інших варіантів тут немає.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України