Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 15 серпня 2023, питання №90097

Як зняти з реєстрації місця проживання людину, яка виїхала за кордон давним давно і має там громадянство?

Добрий день?.
Мене цікавить таке питання, хочу купити квартиру? Але виявилось, що там прописаний власник та його повнолітній син. Власник із сином виїхали з України ще у 1993 року. Сам власник приїде і випишиться, а як бути з сином, він немає змоги приїхати до України? Чи не виникнуть у мене в майбутньому проблеми з його випискою? Та, які потрібні документи, щоб його зняти з реєстрації?

Відповіді юристів (4)

    Ангеліна
    Ангеліна 9 місяців тому

    Юрист, м. Київ, 4 роки досвіду

    Добрий день, власник житла має право «виписати» зареєстрованих осіб без їхньої згоди та без звернення до суду. Для цього йому слід звернутися до місцевого ЦНАПу з документом, що посвідчує особу, а також надати документ про право власності на житло.

    В разі, якщо з якихось причин ЦНАП відмовиться "виписувати особу", можна звернутись до суду з позовом про визнання особи такою, що втратила право користування житлом.

    В разі необхідності звертайтесь, буду рада допомогти!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Ставши власником квартири, ви зможете через ЦНАП без проблем виписати всіх, хто був тут прописаний до купівлі-продажу нерухомості.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, маючи договір куплі продажу, вы зможете виписати постороніх осіб звернувшись у ЦНАП.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Власник квартири має право зняти з реєстрації інших осіб, звернувшись до ЦНАПу.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України