Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 19 серпня 2023, питання №90406

Здравствуйте! Моя дочь вышла беременная замуж 18.06.22г.муж выставил ее 19.06.22.с беременой не возился, когда родился ребёнок пробыл в роддоме 4 дня и уехал к себе. Дочь с ребёнком ко мне. Первый месяц являлся раза 3-4 оформление документов на ребёнка. Декабрь, январь 1 раз, февраль 2,март 1,апрель 1,май 0раз.когда женился не спрашивал чей ребёнок. Потом за время с июня 19.22г по июнь 23 все время сандалил и обзывал жену и орал, что ребёнок не его. 15.06.23подал заявление в суд о вычеркивании его из свидетельства о рождении. Его адвокат позвонил и сказал, что если жена согласна, то пишет заявление и через месяц его вычеркивают и она становится мать одинока. И расходы муж берет все на себя. После согласия начал требовать за адвоката заплатить и все расходы. Июнь, июль, август ребёнком вообще не интесовался и ничего не платил. Ему было все равно что ест ребёнок и жена, у неё ещё есть старший 9лет по 135ст.14аагуста был суд и судья Бельченко не читая документы сразу в интесах ребёнка тес

Здравствуйте! Моя дочь вышла беременная замуж 18.06.22г.муж выставил ее 19.06.22.с беременой не возился, когда родился ребёнок пробыл в роддоме 4 дня и уехал к себе. Дочь с ребёнком ко мне. Первый месяц являлся раза 3-4 оформление документов на ребёнка. Декабрь, январь 1 раз, февраль 2,март 1,апрель 1,май 0раз.когда женился не спрашивал чей ребёнок. Потом за время с июня 19.22г по июнь 23 все время сандалил и обзывал жену и орал, что ребёнок не его. 15.06.23подал заявление в суд о вычеркивании его из свидетельства о рождении. Его адвокат позвонил и сказал, что если жена согласна, то пишет заявление и через месяц его вычеркивают и она становится мать одинока. И расходы муж берет все на себя. После согласия начал требовать за адвоката заплатить и все расходы. Июнь, июль, август ребёнком вообще не интесовался и ничего не платил. Ему было все равно что ест ребёнок и жена, у неё ещё есть старший 9лет по 135ст.14аагуста был суд и судья Бельченко не читая документы сразу в интесах ребёнка тест днк. И началось моралльная давка со стороны мужа.
Дочь пыталась дать документы, что отца никто не видел в нашем доме и что дочь проживает с ней. Судья непреклонна.
Дочь выбежала с заседания и сказала, что тест днк делать не будет - это унижает и ее и ребёнка и муж не полюбит ребёнка.
Что счас можно сделать. Ребёнку будет в августе 10 месяцев.
Я, дочь, ее сын 9л устали от претензий, давки и оскорблений ее мужа

Відповіді юристів (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталля!

    Я би рекомендував такого "батька" позбавити батьківських прав та примусис його платити аліменти. З огляду на обставини, що Ви виклали у Вашому питання це буде нескладно.

    Почин7ати треба з органу опіки за місцем проживання.

    А ще Ви могли б звернутись до поліції із заявою про домашнє насильство.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Наталья Клієнт 8 місяців тому

      Спасибо! До полиции уже обращались, но они только посмеялись с нас - побоев нет, а говорить можно всё что угодно.

      А в органы опеки надо самим или только с адвакатом

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Можу допомогти Вам звернутись до поліції правильно.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Треба однозначно спробувати позбавити його батьківських прав. Звертайтесь терміново до служби у справах дітей.

    Всього доброго. Успіхів!

    • Наталья Клієнт 8 місяців тому

      Спасибо!

      Только он всем рассказывает, что построил для них дом и воспитывает ребёнка. Даже мне такую чушь нес

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Наталія!

        Суд буде оцінювати докази за внутрішнім переконанням та фактичними даними. Якщо буде звернення до поліції щодо його поведінки, це значно підвищить шанси.

        Успіхів!

    Турчин Ярослав Александрович

    Вітаю Вас, Наталія!

    Не знаю де знайшов "батько дитини" такого "адвоката" і що він писав в документах, що суддя почала "піклуватись про інтереси дитини", але 1000 раз вирішував подібні справи в суді без будь-яких тестів ДНК і навіть без участі сторін у справі. Письмової переписки з судом - досить.

    Але коли, вибачте, після 2018 року кожна "мавпа" з адвокатським, а то й без - намагається повторити чужий позитивний досвід виключення записів про батьківство дитини без ДНК-тестів та експертиз, який був протоптаний аж до Верховного Суду професіоналами, то відбуваються подібні ситуації.

    Ось приклади адекватної роботи:

    Рішення Кіровського районного суду м. Кіровограда від 25 лютого 2020 року

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/87853489

    Рішення Кіровського районного суду м. Кіровограда від 08 вересня 2021 року

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/101816767

    Рішення Ленінського районного суду м. Харкова від 01 жовтня 2021 року

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/100080726

    Рішення Барвінківського районного суду Харківської області від 03 серпня 2023 року

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/112741356

    Рішення Київського районного суду м. Харкова від 22 травня 2023 року

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/112653292

    Тепер по мат.частині справи:

    По-перше, раніше вважалося, що процесуальний закон допускає призначення судової експертизи виключно за заявою осіб, які беруть участь у справі, і не дає суду права призначати експертизу з власної ініціативи. ПРОТЕ, нова редакція процесуального закону (не продумана місцями) і Верховний Суд - поламали цю практику і наразі вважається, що суд МОЖЕ призначати експертизу з питання, що потребує спеціальних знань - за власною ініціативою.

    По-друге. При вирішенні питання виключення запису - треба спілкуватись з судом ПИСЬМОВО, а не ходити по засіданням, наражаючись на зайві питання судді та іін.

    Наразі, якщо у Вас досі є консенсус з чоловіком щодо виключення запису про нього як про батька із актового запису про народження дитини треба:

    1) Подати позивачу заяву про залишення позовної заяви без розгляду (відкликати позов)

    2) Після набрання законної сили Ухвалою суду про закриття провадженн у 1-й справі - Повторно звернутись до суду із позовом і зробити ВСЕ ПРАВИЛЬНО. А саме - адекватна позовна заява з "правдивою легендою" і проханням розглядати справу без участі позивача. Відзив на позовну заяву, в якому визнати позовні вимоги і підтвердити необхідні факти. В суд ходити не слід обом сторонам аби не наражатись на ініціативних суддів.

    3) Наступного разу звертатись до професіоналів, які мають і можуть позитивні судові рішення у конкретних питаннях в своїй практиці, а не тих, які намагаються тренуватись на практиці чужій, ще й ломаючи відпрацьовані ефективні та красиві правничі схеми!

    З повагою.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України