Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 21 августа 2023, вопрос №90502

Як змінити призвіще в ІПН без реєстрації місця проживання.

Доброго дня.
Я звернулась до податкової для заміни призвіща в ІПН , але мені відмовили по тій причині ,що я не маю реєстрації місця проживання.
В мене був статус дитини позбавленої батьківського піклування. Після навчання у коледжі я виписалася з гуртожитку (2021р) і досі не прописана ніде. Вийшла заміж ,чоловік військовий і прописаний в Луганській області. Мені скоро вже народжувати і для того ,щоб отримати соц.виплати від держави ,треба змінити ІНН ,так як змінила призвіще після одруження. Я звернулась до податкової за цим питанням ,мені сказали - треба прописатись , після чого змінять ІНН і зможу оформити картку для дитячих виплат.
Єдине де я можу прописатись ,це в квартирі чоловіка ,але вона ж в Луганській області,під окупацією. Мені вже складно їздити і займатись цим питанням. Підкажіть як можна обійти це ,чи можливо простт можна якось прописатись в квартирі чоловіка у м. Лисичанськ( Луганська обл.) ,не дивлячись на те ,що територія під окупацією.

Ответы юристов (2)

    Степанов Михайло Леонідович

    Вітаю. зареєструвати місце проживання на окупованих територіях неможливо. Зверніться до своїх знайомих, родичів друзів. Нехай вас пропишуть а потім образу випишуть коли ви отримаєте ІНН.

    Прописка не дає право власності та інше. Або укладіть договір оренди квартири у пропишіться за договором.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, катерина!

    Доброго дня, !

    Відповідно до ст. 35 Сімейного кодексу України,Ви маєте право на вибір прізвища при реєстрації шлюбу. Зміна прізвища тягне за собою ряд обов'язкових правових наслідків, і в першу чергу це стосується необхідності заміни документів після одруження. Таким чином, якщо відбулася зміна прізвища – протягом місяця необхідно замінити такі документи:

    паспорт громадянина України;

    паспорт для виїзду за кордон;

    облікова картка платника податків (РНОКПП);

    водійське посвідчення;

    Крім вищевказаного списку, є ряд документів, в які теж необхідно внести зміни при їх наявності:

    дані в реєстрі виборців

    медичні картки і страховий поліс

    реєстрація та страхування автомобіля

    банківські договори, картки та рахунки

    заповіт і реєстраційні документи підприємця

    Документи, які не потрібно змінювати після зміни прізвища:

    трудова книжка

    документи про освіту

    документи, які встановлюють право на майно

    Заміна паспорта громадянина України

    Заміна облікової картки платника податків (РНОКПП)

    Ст. 70 Податкового кодексу України встановлений обов'язок фізичних осіб подавати в контролюючі органи відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки платника податків або повідомлення.

    Відомості про зміну даних подаються протягом місяця з дня виникнення таких змін до контролюючого органу за своєю податковою адресою, а фізична особа, яка не має постійного місця проживання в Україні, - до контролюючого органу за місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об'єкта оподаткування. Для отримання довідки потрібні такі документи:

    заява, що складається за формою 5ДР;

    оригінал довідки РНОКПП;

    паспорт громадянина України (оригінал та копія);

    свідоцтво про шлюб (оригінал та копія);

    З повагою, адвокат, Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України