Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 22 августа 2023, вопрос №90594

Чи повинна я повертати кошти державі?

Недавно поступила в університет на бюджет, і за деякими причинами хочу відрахуватися ДО початку навчального року. Чи повинна я буду, в такому разі, повертати кошти за цей "вступ", якщо в наступному році планую вступити в інший виш на бюджет?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Марія!

    Якщо відрахуєтесь до початку учбового року, то винні навчальному закладу нічого не будете.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Нічого повертати не потрібно. Якщо Ви не плануєте вступати до ВНЗ, але вже виданий наказ про зарахування - зверніться до приймальної комісії із заявою про виключення із списків до зарахування.

    Зараховані особи можуть бути вилучені з наказу про зарахування до закладу вищої освіти за власним бажанням (наказ про зарахування скасовується в частині, що стосується цієї особи). (пункт 2 розділ ХІІІ Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році)

    Громадяни України, які не завершили навчання за кошти державного або місцевого бюджету за певним ступенем освіти, мають право повторно безоплатно здобувати вищу освіту в державних і комунальних закладах вищої освіти за тим самим ступенем освіти, за умови відшкодування до державного або місцевого бюджету коштів, витрачених на оплату послуг з підготовки фахівців, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України (абз.4 ч.1 ст.4 Закону України "Про вищу освіту")

    У разі виникнення додаткових питань, звертайтесь. Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України