Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 23 серпня 2023, питання №90635

Встановлення спорідненості з померлим батьком, для права на спадок.

Доброго дня! Питання наступні. Чи можливий доказ спорідненості з померлим батьком? Документів засвідчуючих нашу родинну причетність один до одного немає, родичів з його сторони для проведення тесту ДНК також немає. Яким чином ще можливо доказати спорідненість?
Мені це потрібно для права на спадщину, я в спадщину вступила у нотаріуса, але потрібно доказати право на спадщину. Заповіту при житті він не склав. Спадкоємців в нього немає окрім мене ( але треба довести що я біологічна позашлюбна донька ), та його цивільної дружини з якою він колись там проживав. Вона зараз подала до суду позив про встановлення факту проживання однією сім'єю та визнання права спадкування четвертої черги. І ось і мене викликали на суд як третю особу, думаю в зв'язку з тим що після їхнього запиту до нотаріуса виявилося що є ще претенденти на спадок в обличчі мене. Підкажіть, взагалі реально довести рідство и отримати спадок в такій ситуації?Чи яз просто витрачу купу грошей і не чого не вийде? Дякую!

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Вам потрібно встановлювати факт батьківства в судовому порядку. Цей процес доволі складний і потребує пошуку доказів. Саме тому Вам потрібен адвокат.

    З повагою,адвокат Айвазян.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. треба детально розбиратися, звертайтесь допоможу.

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна 8 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 27 років досвіду

    Інформації мало,в таких справах потрібно в усіх деталях розібратися.Ви з юатьком взагалі підтримували стосунки,звідки Ви дізнались про його смерть?Якщо потрібна допомога,пишіть в особисті повідомлення:),гарного вечора:)!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 8 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. Вам потрібно підтвердити факт перебування в сімейно-родинних відносинах. Це здійснюється в рамках окремого провадження в цивільному процесі, а саме шляхом встановлення фактів, що мають юридичне значення. Вам потрібно подати до суду заяву. Після того Ви б могли спадкувати як спадкоємець першої черги.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію, написати тексти правничих документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами тощо. Можу написати для Вас текст заяви до суду.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України