Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 25 августа 2023, вопрос №90795

Перетин кордону з подвійним громадянством

Ситуація наступна. У нас подвійне громадянство. Як пояснили у посольстві України я повинен використовувати лише український паспорт при перетині кордону (з цим наче все зрозуміло). Але як бути із дітьми? У сина українське та данське громадянство (має два паспорти), а от у дочки лише данський паспорт ( на отримання українського ми не подавади). В посольстві пояснили, що діти народженні від громадян України автоматично є громадянами України ( за такою дивною логікою чи законодавством так пів світу є громадянами україни). Чи дійсно потрібно дочці робити громадянство для подорожі в Україну (взагалі відпадає бажання їздити в Україну із таким законодавством). І друге питання чому не позбавляють українського громадянства особу яка добровільно набула громадянство іншої країни після повноліття? Посольство сказало, що можливо лише відмовитись від громадянства, зібравши "мільйон нікому непотрібних документів та витратити на це десятиліття".
Дякую за відпові
З повагою Андрій.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Якщо діти є неповнолітніми і в'їжджають в Україну разом з Вами, Вам треба в консульстві отримати на них дозволи на в'їзд в Україну.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України