Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 01 вересня 2023, питання №91371 160₴

повістки, повторне ВЛК непридатному та виключеному з обліку

Доброго дня, в травні 2022 року прийшов по дзвінку до тцк та пройшов ВЛК: згідно якого, на підставі ст 39А непридатний до в/служби з виключенням з в. обліку. На руках є завірена тцк копія ВЛК і запис в військовому квитку. Також вся медична документація, що подавалась в той період. Вчора випадково знайшов повістку в поштовій скриньці, на запрошення до тцк. Чи маю право я не реагувати на таку повістку? так як вона не була вручена особисто під підпис, так як я виключений з військового обліку за станом здоров"я та на даний момент не являюсь військовозобов"язаним. В зв"язку з сьогоднішніми новинами про можливе скасування 402 наказу та повторні ВЛК , виникає питання чи можу я ігнорувати такі виклики? Хвилююсь, що знаючи особисто свавілля в тцк, що на повторних ВЛК люди з реальними проблемами здоров"я як я, різко стануть здоровими. Як реагувати якщо раптом вручать повістку під підпис?

Відповіді юристів (8)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Тарасе!

    Доброго дня, в травні 2022 року прийшов по дзвінку до тцк та пройшов ВЛК: згідно якого, на підставі ст 39А непридатний до в/служби з виключенням з в. обліку. На руках є завірена тцк копія ВЛК і запис в військовому квитку. Також вся медична документація, що подавалась в той період. Вчора випадково знайшов повістку в поштовій скриньці, на запрошення до тцк. Чи маю право я не реагувати на таку повістку?

    АБСОЛЮТНО. ВИ МАЄТЕ ПРАВО НЕ РЕАГУВАТИ ПО ДВОМ ПРИЧИНАМ:

    1. ПОВІСТКА НЕ ВРУЧЕНА В НАЛЕЖНИМ СПОСІБ.

    2. ВИ НЕ Є ВІЙСЬКОВОЗОБОВ'ЯЗАНИМ І НІХТО НЕ МАЄ ПРАВА ВРУЧАТИ ВАМ ПОВІСТКИ. НА ВАС ВИМОГИ ПРО МОБІЛІЗАЦІЮ НЕ ПОШИРЮЮТЬСЯ.

    ПЛІТКИ ПРО СКАСУВАННЯ ПОЛОЖЕННЯ 402 - НЕ БІЛЬШЕ, АНІЖ ПЛІТКИ. ЦЕЙ НАКАЗ ЩЕ БУДЕ ДІЯТИ ДОВГИЙ ЧАС.

    Як реагувати якщо раптом вручать повістку під підпис?

    ЙТИ ДО ТЦК ТА ПОДАВАТИ СКАРГУ НА ПРАЦІВНИКІВ, ЯКІ ВРУЧИЛИ ВАМ ПОВІСТКУ.

    Всього доброго! З повагою.

    • Тарас Клієнт 8 місяців тому

      є думка, що має місце написати заяву про відмовлення від повістки на підставі рішення ВЛК. Що скажете?

      якшо підеш до ТЦК, то звідки вже не вийдеш, проведуть заново за 10 хв мед огляд і різко видужаеш

      • Кирда Вячеслав Володимирович
        31.3%

        Тарасе!

        Я не раджу відмовлятись від отримання повістки. Просто можете під час спроби її вручити телефонувати на гарячу лінію МОУ та скаржитись на дії працівників ТЦК.

        Відмова так чи інакше може призвести до накладення адміністративного штрафу. Не згодний, що "звідки вже не вийдеш". На практиці, клієнту з таким же висновком вручали повістку. По приїзду до ТЦК там тільки вибачились.

        Успіхів.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    31.3%

    Доброго дня, Тарасе!

    Повістка вважається врученою у законний спосіб тільки тоді, коли Ви отримуєте її персонально. Тому повістку залишену у поштовому ящику Ви маєте право повністю проігнорувати.

    Так як Вас виключили з військового обліку на підставі Вашої непридатності до проходження військової служби, то Ви більше не вважаєтесь війковозобов'язаним і повістки Вам не мають права видавати. Якщо ж таке станеться, сміливо йдіть до ТЦК та пишіть скаргу на дії працівників ТЦК, яки вручили повістку чоловіку, котрий виключений з військового обліку.

    Щодо Наказу МОу №402, то ніхто його поки що не скасовує і я думаю, що і не скасує!

    Виникне потреба у отриманні роз'яснень з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Тарас Клієнт 8 місяців тому

    є думка, що має місце написати заяву про відмовлення від повістки на підставі рішення ВЛК. Що скажете?

    якшо підеш до ТЦК, то звідки вже не вийдеш, проведуть заново за 10 хв мед огляд і різко видужаеш

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Відмова від повістки нічого не дасть. Просто складуть про це протокл, а обов'язок явки залищиться. Але ризику в явці в ТЦК не бачу жодного!

    Дерій Владислав Олегович
    31.3%

    Доброго дня!

    Чи маю право я не реагувати на таку повістку? так як вона не була вручена особисто під підпис, так як я виключений з військового обліку за станом здоров"я та на даний момент не являюсь військовозобов"язаним. В зв"язку з сьогоднішніми новинами про можливе скасування 402 наказу та повторні ВЛК , виникає питання чи можу я ігнорувати такі виклики?

    Звичайно, можете ігнорувати.

    Призову під час мобілізації підлягають військовозобов’язані.

    Військовозобов’язані – це громадяни, які перебувають в запасі.

    В запасі перебувають особи, які стоять на військовому обліку.

    Взяти на військовий облік можуть громадян, які ЗНЯТІ за наказом МОУ.

    А Ви є ВИКЛЮЧЕНИМ з військового обліку, підтвердженням цього є довідка ВЛК відповідна відмітка у військовому квитку, а згідно законодавства діючого на сьогоднішній день поновлення на військовому обліку виключених з нього – не передбачене.

    Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, а органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

    Хвилююсь, що знаючи особисто свавілля в тцк, що на повторних ВЛК люди з реальними проблемами здоров"я як я, різко стануть здоровими. Як реагувати якщо раптом вручать повістку під підпис?

    Ігноруйте всі запрошення або повідомлення від ТЦК.

    У Вас немає обов’язків військовозобов’язаного тому Вас не можуть притягнути до відповідальності за небажання проходити ВЛК або відмову від повістки. Тим більше, що вручення таких повісток буде незаконним.

    У разі виникнення додаткових питань - звертайтесь. Допоможу їх вирішити. Гарного дня!

    Корнійчук Євген Іванович
    6.3%

    Доброго дня, так сміливо ігноруйте повістку та всі інші, ви вже не військово забов'язаний, тому не підпорядковуєтесь ТЦК, будь яка відповідальність відсутня. Якщо є якісь застереження, можете писати розглянемо. Звертайтесь. зелена кнопка.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України