Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 10 сентября 2023, вопрос №92272

Позичка грошей без розписки

Доброго часу доби. Склалася важка ситуація. Дав своєму другу гроші без розписки, так як знаю його понад 20 років, для того, щоб він навчив мене заробляти їх в інтернеті і спробував заробити трохи більше. Усно домовилися, щоб я при цих грошах залишився. Через пару місяців, коли настав термін, щоб він їх повернув - він не зміг цього зробити, бо, з його слів, все потратив і не зміг їх відробити. Після цього ми з ним переписувалися, і прийшли до того, що він їх віддасть до кінця літа, цього він знову не зробив. Як мені бути? Чи є шанс притягнути його до відповідальності?

Ответы юристов (4)

    Богун Сергій Павлович

    Все залежить від того чи є доказ позички грошей. Свідки, перепески в месенджерах, СМС, електронна пошта тощо. Якщо нічого не має - шансів ніяких довести, що Ви позичили гроші.

    Турчин Ярослав Александрович

    Доброго вечора, Артуре! Спробуйте переконати Вашого "друга" написати розписку,, поки Ви ще не перейшли лінію толерантності у спілкуванні! Можете навіть під розписку дати йому відстрочку на кілька місяців. Тоді можна буде щось зробити. Без цього - досить складно довести факт позички та умови повернення грошей.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Артуре!

    Ваше питання краще вирішити мирним шляхом. Без доказів позичання грошей довести їх отримання другом в суді буде складно.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. В судових провадженнях зі спорів з договірних відносин сторони мають подавати суду в першу чергу письмові докази. Такими доказами можуть слугувати текст договору, розписка як короткий письмовий документ тощо. У випадку відсутності письмових доказів на Вашу користь Вам буде важко виграти в суді.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правових документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами місцевого самоврядування і державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами чи надати Вам інші юридичні послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України