Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 22 сентября 2023, вопрос №93196

Чи можна землю, яку отримав у спадок переписати на дочку без прийняття?

Земля була отримана у спадок після смерті, але ще не прийнята спадкоємцем. Він хоче переписати цю землю відразу на дочку, повнолітню. Чи можна так зробити відразу?

Ответы юристов (5)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Потрібно знати більше подробиць. Чи є інше спадкове майно? Коли помер спадкодавець?

    Теоретично, онука також є спадкоємцем, яка може отримати спадщину при відсутності інших осіб, які мають право на спадщину перед нею, або якщо вони не виявили бажання отримати спадщину.

    • Валерія Клиент 7 месяцев назад

      Дякую за відповідь! Ні, лише земля. Спадкодавець помер у листопаді 2020 року, у спадок залишилось 2 паї на 3 синів. Один син відмовився від спадку у сторону мого батька. Мій батько ще не є власником землі. Він не хоче бути власником, хоче відразу щоб власником була я. Чи можливо так зробити?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Якщо є другий спадкоємець 1 черги (брат батька), то все ж таки батькові необхідно прийняти пай і вже після цього оформити його на Вас.

        • Валерія Клиент 7 месяцев назад

          Дякую! А можна це зробити день в день? Тобто батько прийме і відразу перепише на мене

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерія!

    Переписати землю на доньку можливо буде тільки у тому випадку, якщо вона буде знаходитися у власності спадкоємця.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України