Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 03 октября 2023, вопрос №94071

Довіреність на закриття банківських рахунків

Добрий день.
Підкажіть, як вирішити наступну проблему і чи це можливо.
Маю друга (на даний момент він в Україні), немає з ним ніяких родинних зв'язків.
Чи є така можливість, щоб він оформив на мене довіреність (або щось інше?), і у випадку його смерті (закордоном) я міг позакривати його банківські рахунки (щоб це не робила його сім'я) за допомогою довіреності та свідоцтва про смерть?

Ответы юристов (6)

    Остропольський Василь Леонідович

    Довіреність не підійте, оскільки з моменту смерті, довіреність вважається такою, що втратила свою юридичну силу, тобто вона дійсна поки живий довіритель. У Вашому випадку - це не можливо.

    • Володимир Клиент 6 месяцев назад

      Дякую, чи є якісь альтернативи?

    Остропольський Василь Леонідович

    Рахунки і кошти на ним успадкують спадкоємці, відповідно як можна закрити рахунок, поки гроші не переведі, тому родичі після надання документів в банк, і переведення коштів, сам закриє рахунок, оскільки його власник буде мертвим.

    • Володимир Клиент 6 месяцев назад

      дякую за відповідь

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Володимире!

    Такі дії позбавлені сенсу, бо у разі смерті друга втратить чинність і така довіренність.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Володимир Клиент 6 месяцев назад

      дякую за відповідь


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України