Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 24 октября 2023, вопрос №95446

Випоата борг із заблокованої картки

В мене заблокували картки.
Є постанова, по якій причині заблоковані картки.
Це рішення повернено юристу, який звертався.
Але картки заблоковані, треба або погасити борг, або звернутися до суду.
На заблокованих картках, є потрібна сума, для погашення боргу. Чи можу я якось грошима які заблоковані погасити борг , та якщо так, куди звертатися?

Ответы юристов (10)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Вам необхідно з’ясувати яким саме виконавцем був накладений арешт, державним чи приватним, а також уточнити його дані для зв’язку.

    На період до припинення або скасування воєнного стану фізособи-боржники можуть вільно розпорядження своїми коштами з арештованого поточного рахунку у максимальній сумі, що не перевищує 13 400 грн протягом одного календарного місяця, а також сплачувати податки, збори без урахування такого арешту, за умови що такий поточний рахунок визначений для здійснення видаткових операцій.

    Для визначення такого поточного рахунку у банку фізособа-боржник звертається до державного (органу ВС), приватного виконавця, який наклав арешт, із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій:

    • заяву може бути подано в паперовій формі (нарочно або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі з електронним підписом,
    • у заяві зазначаються номер поточного рахунку, який фізособа-боржник просить визначити для здійснення видаткових операцій, та найменування банку, в якому відкрито такий рахунок.

    Державний, приватний виконавець протягом двох робочих днів з дня отримання відповідної заяви фізособи-боржника виносить постанову про визначення поточного для здійснення видаткових операцій та не пізніше наступного робочого дня надає/надсилає відповідну постанову банку (обслуговуючому банку).

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    • Лилия Клиент 6 месяцев назад

      13400 це тільки коли дійсне виконавче провадження, а не повернене стягувачеві.

      приватним виконавцем

      • Дерій Владислав Олегович

        Якщо арешт не знято після закінчення виконавчого провадження:

        1. Необхідно звернутись із запитом до Державної виконавчої служби стосовно надання інформації щодо наявності відкритих або закінчених виконавчих проваджень.

        2. На підставі отриманої інформації скласти клопотання до виконавця з вимогою зняти існуючі поза межами будь-якого виконавчого провадження арешти, накладені на майно (кошти).

        3. У межах 10‑денного строку з моменту отримання Державною виконавчою службою вказаного клопотання звернутись до суду, який видав виконавчий документ, зі скаргою на дії (бездіяльність) виконавця та просити зобов'язати виконавця зняти арешт з майна.

        Крім того, згідно ЗУ "Про виконавче провадження" Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року № 2102-IX: забороняється відкриття виконавчих проваджень на підставі виконавчих написів нотаріусів, вчинених на кредитних договорах, які не посвідчені нотаріально.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Лілія!

    Вам потрібно писати заяву на ім'я виконавця, яким було накладено арешт на рахунки виконавця. Після розгляду Вашої заяви Ви матимете право користуватися сумою у 13400 грн. на арештованному рахунку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Лилия Клиент 6 месяцев назад

      Визначення рахунку для здійснення видаткових операцій (де буде збережено право користуватися сумою 13 400 грн щомісяця) можливо лише в рамках відкритого виконавчого провадження.

      А в мене завершене виконавче провадження.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        У чому причина закриття провадження?

        • Лилия Клиент 6 месяцев назад

          після вжиття всіх заходів виконавчого провадження не було знайдено майна і т.д. тобто ні з чого затягувати кошти

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Трошки нестандартна ситуація. Спробуйте взяти у ВС довідку про закриття провадження та підійти з нею в банк.

            • Лилия Клиент 6 месяцев назад
              Справа в тому що воно не закрите, а просто повернене. Тому арешт на картах дійсний. Я можу закрити борг, коштів на карті вистачає для закриття боргу, але чи можу я це якось зробити, якщо рахунок заблокований?
          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Тоді, треба просити кредитора, аби він знову подав до ВС виконавчий лист та сплатити борг. Після того рахунки розблокують.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України