Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 26 октября 2023, вопрос №95629

Поділ майна, автомобіль проданий у шлюбі.

Доброго дня, підскажіть в суді по поділу майна є машина, яка продана у шлюбі, після розлучення жінка подала на поділ цього авто тобто на кошти, зробила експертний висновок без автомобіля, я з ціной не згоден знайшов покупця зробив висновок експерта з осмотром автомобіля, зараз жінка хоче зробити ще один висновок, але доступу у неї вже не має до авто, який висновок прийме суд?

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Денисе!

    Якщо авто було продане за згодою дружини, то суд не зробить ніякого висновку з цього приводу.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Денис Клиент 6 месяцев назад

      Вона каже що без її згоди. Була тільки усна згода

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Нотаріус не міг оформити договір купівлі-продажу без згоди дружини. Значить вона була при тому присутня.

        • Денис Клиент 6 месяцев назад

          Оформлено в тц (мрео)

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            А що це міняє? Нотаріус же там був?

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Денисе!

    Якщо авто належало подружжю на праві спільної сумісної власності, потрібна була згода жінки. Якщо нотаріальна згода відсутня, наприклад, продали через сервісний центр МВС, дійсно це було проти її волі і вона має право на поділ.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Якщо авто Ви продали в МРЕО, то в договорі купівлі-продажу повинні були зафіксувати ціну авто. Також можуть взяти до уваги Ваш експертний висновок.

    Якщо жінка згоди не давала на продаж, відповідно претендує на половину коштів, які Ви виручили з авто.

    Проте, якщо Ви купили авто до шлюбу - це Ваша особиста приватна власність і кошти, які Ви отримали не підлягають поділу.

    Також Вашою власністю буде авто, якщо Ви його купили в шлюбі, але на власні кошти (наприклад, подаровані або якщо кошти Ви отримали внаслідок продажу іншого майна, яке було у Вашій приватній власності)

    З повагою, Дерій В.О.!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України