Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 27 октября 2023, вопрос №95652

Подскажите где найти завещание, кто наследники и смогу ли я получить дом?

Меня зовут Светлана, проживающая в Сумах. Хочу получить дедово наследие, а именно двухэтажный дом. Скончался месяц назад, на руках у меня нет документов. Город Ахтырка, прописан был там и жил тоже там. Его жена, моя бабушка скончалась два года тому назад. У них двое детей – моя мама и ее сестра. У моей тетки двое детей.

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Світлана!

    Головне для Вас зараз подати заяву про спадщину до нотаріуса. Для того достатньо мати лише свідоцтво про смерть або хоча б його копію. Інакше пізніше Вам прийдеться поновлювати пропущені строки подання заяви.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Вам потрібно звернутися до нотаріуса та подати заяву про прийняття спадщини.

    Про наявність заповіту проінформує нотаріус, який завів спадкову справу.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Для початку треба звертатись до нотаріуса, а далі розбиратись по спадщині.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    Богун Сергій Павлович

    Отримайте витяг про наявність (відсутність) посвідченого заповіту і спадкового договору, заведеної спадкової справи та виданого свідоцтва про право на спадщину.

    Реєстратор (уповноважена особа органу місцевого самоврядування) зі Спадкового реєстру на письмовий запит, складений за встановленою формою, видає:

    будь-якій особі у разі пред'явлення нею свідоцтва про смерть або іншого документа, що підтверджує факт смерті заповідача, спадкодавця,

    - витяги зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідченого заповіту і спадкового договору, заведеної спадкової справи та виданого свідоцтва про право на спадщину.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України