Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 31 октября 2023, вопрос №95936

Заключення шлюбної угоди

Чи можна заключити шлюбну угоду не розписуючись в загсі?! Тобто, чи можу я з громадянської дружиною хочу скласти шлюбну угоду, не йдучи до загсу і не оформлювати шлюб?!

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Шлюбна угода не свідчить про Ваше одруження. Для цього потрібно свідоцтво про шлюб, яке має право видавати тільки ДРАЦС.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ангеліна
    Ангеліна 5 месяцев назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Общаться в чате

    Вітаю, відповідно до ст. 92 Сімейного кодексу України шлюбний договір може бути укладено особами, які подали заяву про реєстрацію шлюбу, а також подружжям.

    Таким чином, шлюбний договір можуть укласти лише наречені, а також чоловік і дружина.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14#Text

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Ви маєте право укласти з Вашою співжительницею (цивільною дружиною) інші договори.

    У письмовій формі належить вчиняти: 1) правочини між юридичними особами; 2) правочини між фізичною та юридичною особою, крім правочинів, передбачених частиною першою статті 206 цього Кодексу; 3) правочини фізичних осіб між собою на суму, що перевищує у двадцять і більше разів розмір неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, крім правочинів, передбачених частиною першою статті 206 цього Кодексу; 4) інші правочини, щодо яких законом встановлена письмова форма. Усно можуть вчинятися правочини, які повністю виконуються сторонами у момент їх вчинення, за винятком правочинів, які підлягають нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, а також правочинів, для яких недодержання письмової форми має наслідком їх недійсність.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України