Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданство, 13 ноября 2023, вопрос №96718

Отримання українського паспорту на підставі громадянства за 1 пунктом 3 статті закону про громадянство України

Доброго дня
Моя бабуся до початку повномасштабного вторгнення намагалась оформити постійне проживання в Україні, але отримала відмову на підставі того, що у базі даних вона є громадянкою України на підставі 1 пункту 3 статті закону про громадянство України.
Вона отримала довідку що є громадянкою України від консула у Новосибірську , на підставі листа від Управління Державної Міграційної служби України в Херсонській області

Вона не встигла зайнятись процедурою отримання паспорту через хворобу
Зараз ми звернулися до цієї міграційної служби з питанням про оформлення паспорту
Вони відправили нас до посольства України в інших державах
Ці посольства відповіли що вони цим не займаються і відправили до ДП Документ у Польші або Чехії
В свою чергу ДП Документ у Польщі сказав що вони цим не займаються і відправили знову у Міграційну Службу України

У бабусі наразі є громадянство росії

Будь ласка підкажіть що робити
Дякую заздалегідь

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Усі громадяни колишнього СРСР, які на момент проголошення незалежності України (24 серпня 1991 року) постійно проживали на території України розглядаються як громадянина України.

    Довідка про реєстрацію особи громадянином України, подається особою для одержання документів, що підтверджують громадянство України.

    Можливість отримати за кордоном паспорта передбачена Постановою Кабінету Міністрів України від 10.06.2022 №678 «Про реалізацію експериментального проекту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України».

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анастасія!

    На жаль, це питання наразі проблемне і дуже болюче. Державна міграційна служба його практично не вирішує. Хоча в теорії у Вашої бабусі є всі права, як на отримання громадянства України, так і на ПМЖ.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України