Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Нерухомість, 16 листопада 2023, питання №96882

Продажа нерухоиости го.рф.

Добрий день.Чи має право гр.рф.який проживає на територіїУкраїни на законних підставах( посвідка на постійне проживання) продати свій будинок ? Чомусь всі нотаріуси в Україні відмовляють оформляти такий договір куплі- пртдажу. Дякую.

Відповіді юристів (3)

    Богун Сергій Павлович

    Такі дії незаконні. Обмеження стосуються громадян Російської Федерації, крім тих, що проживають на території України на законних підставах.

    Оскаржуйте дії нотаріуса в установленому законодавством порядку.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Любов!

    Згідно з Постановою Кабміну від 28.02.2022 р. № 164 “Деякі питання нотаріату в умовах воєнного стану” обмежено нотаріальні дії за зверненням громадян / юридичних осіб РФ (у тому числі за зверненням громадян РФ з посвідкою на постійне / тимчасове проживання в Україні), юридичних осіб України, в яких учасники / бенефіціари з РФ:

    – незавершені нотаріальні дії зупиняються;

    – у разі звернення, нотаріус зобов’язаний відмовити у здійсненні нотаріальної дії.

    Тобто фактично блокуються всі правочини з відчуження нерухомості громадян РФ; зміна учасників / директорів у юридичних особах України (учасниками / бенефіціарами яких є громадяни / юридичні особи РФ).

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Наразі громадяни рф, у тому числі ті, що проживають на законних підставах, не можуть відчужити своє майно. Оскаржувати це немає жодного сенсу.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України