Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

21 листопада 2023, питання №97174

Морські свинки - вивіз в ЄС

Добрий день, тут вже задавали питання, що потрібно для вивозу морських свинок за кордон. Тим не менше, на інших сайтах я знайшла інформацію, що для дрібних тварин (в тому числі для морських свинок) в ЕС (наприклад Чехія) взагалі нічого не потрібно. Підкажіть, будь-ласка, чи це так?

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, зателефонуйте у консульство України за кордоном для уточнення інформації а бо напишіть запит на їх електронну адресу. До відповідного консульства країни куди бажаєте їхати.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Наталія!

    На сьогоднішній день для вивозу тварини за межі України необхідно мати ветеринарний сертифікат (свідоцтво) форма №1, виданий не пізніше ніж за 5 днів до дати від’їзду. Такий документ є підставою для видачі міжнародного ветеринарного сертифіката для перетину кордону. Для отримання ветеринарного свідоцтва необхідно звернутися до державного закладу ветеринарної медицини за місцем проживання. Ветеринарний сертифікат видається тільки за умов, якщо тварина:

    • клінічно здорова;
    • має міжнародний ветеринарно-санітарний паспорт встановленого зразка;
    • чіпована;
    • вакцинована проти сказу не раніше як за 30 діб до дати отримання ветеринарного свідоцтва;
    • має результати лабораторного дослідження сироватки крові на наявність антитіл до збудника сказу (FAVN тест, дата відбору матеріалу для досліджень - не пізніше як за 90 діб до отримання ветеринарного свідоцтва).

    Варто зазначити, що деякі країни приймають тварин з України за спрощеною процедурою. Отже, плануючи поїздку з домашніми улюбленцями за кордон рекомендуємо завчасно ознайомитись з вимогами до некомерційного переміщення тварин до різних країн світу на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України