Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 22 листопада 2023, питання №97258

можно ли подать документы на смену имени и фамилии в польше и после подачи документов улететь в другую страну?

можно ли подать документы на смену имени и фамилии в польше и после подачи документов улететь в другую страну? Еще интересует то что хочу сменить имя и фамилию, но паспорт истекает в декабре, а рассмотрение на смену фио может длиться до 3-ёх месяцев, что делать в такой ситуации?

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ознайомтесь за посиланням:

    https://visitukraine.today/uk/blog/696/how-to-appl...

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Еще интересует то что хочу сменить имя и фамилию, но паспорт истекает в декабре, а рассмотрение на смену фио может длиться до 3-ёх месяцев, что делать в такой ситуации?

    Вам потрібно продовжити термін дії закордонного паспорта (https://minre.gov.ua/2023/03/31/yak-ukrayinczyam-p...) або замовити новий (в консульстві або ДП "Паспортний сервіс" на території Польщі).

    можно ли подать документы на смену имени и фамилии в польше и после подачи документов улететь в другую страну?

    Так, можна.

    Для цього Вам потрібно звернутися в консульство України. Надати необхідні документи. Протягом розгляду заяви - Ви можете вільно подорожувати. Потім Ви отримаєте висновок пронадання дозволу на зміну імені та прізвища. З даним висновком Ви знову звертаєтесь до консульства та отримуєте Актовий запис про зміну імені. На підставі Актового запису Ви змінюєте всі свої документи.

    Заява про зміну імені (прізвища) дипломатичним представництвом або консульською установою України розглядається у шестимісячний строк з дня її подання.

    Відділ реєстрації актів цивільного стану надсилає необхідні матеріали до органу внутрішніх справ за місцем проживання заявника для надання висновку про можливість зміни імені, а дипломатичне представництво або консульська установа України надсилає через Міністерство закордонних справ до Міністерства внутрішніх справ для подальшого пересилання до органу внутрішніх справ за останнім місцем проживання заявника в Україні.

    Орган внутрішніх справ за результатами відповідної перевірки, яка проводиться безоплатно, у місячний строк готує та надсилає висновок про можливість зміни разом з усіма матеріалами до відділу реєстрації актів цивільного стану чи через Міністерство закордонних справ до відповідного дипломатичного представництва або консульської установи України.

    Відділ реєстрації актів цивільного стану, дипломатичне представництво або консульська установа України на підставі документів про зміну імені та висновку органу внутрішніх справ про можливість зміни імені готує висновок про надання дозволу на зміну імені або відмову в його наданні та надсилає заявникові.

    Протягом трьох місяців заявник, якому надано дозвіл на зміну імені може звернутися для реєстрації зміни імені до відділу реєстрації актів цивільного стану, дипломатичного представництва або консульської установи України, які складають актовий запис про зміну імені.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Бажаю успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України