Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 24 ноября 2023, вопрос №97413

Влияние Песель УКР на оформление в Германии параграфа 24

Может ли повлиять Песель УКР на оформление в будущем в Германии параграф 24? Или открыть надо просто Песель в Польше и это не помешает оформлению документов в Германии.

Ответы юристов (3)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно з директивою Євросоюзу, кожен має право змінити країну захисту. Однак є дуже важливий нюанс, що згідно з тією самою директивою ЄС, країна номер 2 має право відмовити у статусі тимчасового захисту. Головна причина - наявність статусу тимчасового захисту в іншій країні.

    Обов’язковий момент: необхідно враховувати, що якщо змінити статус тимчасового захисту в одній країні на іншу, то в першій країні статус тимчасового захисту припиняється і всі права, пільги та виплати, які отримували, також припиняється.

    Якщо ви все ж вирішили змінити країну тимчасового захисту, то перше, що необхідно зробити — це дізнатися, чи маєте ви можливість переїзду до цієї країни. Адже в залежності від ваших обставин вимоги можуть змінюватися. Також необхідно виконати такі кроки перед переїздом:

    1. Зв’язатися з міграційними органами країни, до якої ви плануєте переїзд, і дізнатися, чи є така можливість.
    2. Відмовитися від тимчасового захисту в країні, де ви зараз перебуваєте, й отримати письмове підтвердження цього.
    3. Розірвати усі угоди, які ви мали в країні тимчасового захисту: закрити банківські рахунки, договори оренди проживання, трудові договори тощо.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Ви можете оформити тимчасовий захист лише в одній Країні ЄС Якщо Ви спробеєте оформлювати ТЗ в одній країні не відмовившись від нього в іншій, то це може потягнути за собою проблеми в міграційній службі останньої країни..

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України