Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Финансовое право, 29 ноября 2023, вопрос №97759

Як вплинути на дії поліції?

Добрий день! В 2020 році шахраї на моє ім'я взяли два онлайн кредити двох мфо. Я написав заяву в поліцію. Поліція проявила повну бездіяльність та згодом просто закрила справу без попередження. Я хочу відновити справу та подав запит до МФО з проханням вислати мені копії кредитних договорів але мені було відмовлено. Як повпливати на дії поліції та чи відновлять вони справу через такий термін?

Ответы юристов (4)

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Доброго вечора. Якщо кошти перераховували не на Вашу картку та у Вас є докази шахрайських дій справу можна порушити. Головне отримати витяг з ЄРДР. Цього достатньо щоб закрити кредитні договори. Можу допомогти з вирішенням.

    Зверніться до мене через кнопку "звернутися" проконсультую.

    • Ігор Клиент 4 месяца назад

      Я к кредитам отношения не имел. Деньги выведены не на мою карту. В ердр полиция не указала конкретно онлай кредит, т.е. составлен он коряво и с ним на руках не мог ничего решить, а со временем они вообще закрыли дело по отсутствию доказательств. Я предоставил им кредитную историю с номерами договоров и названиями мфо, но ничего предпринято не было.

    Босак Назар Орестович

    Добрий вечір. Ви маєте право подати скаргу на дії слідчого до суду (слідчого судді).

    Згідно із статтею 303 Кримінального процесуального кодексу України, на досудовому провадженні можуть бути оскаржені такі рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача або прокурора: ... 3) рішення слідчого, дізнавача про закриття кримінального провадження - заявником, потерпілим, його представником чи законним представником; 4) рішення прокурора про закриття кримінального провадження та/або провадження щодо юридичної особи - заявником, одним із близьких родичів або членом сім’ї, коло яких визначено цим Кодексом, та/або захисником померлого, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження; 5) рішення прокурора, слідчого, дізнавача про відмову у визнанні потерпілим - особою, якій відмовлено у визнанні потерпілою.

    Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Якщо рішення слідчого, дізнавача чи прокурора оформлюється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії. Скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше сімдесяти двох годин з моменту надходження відповідної скарги, крім скарг на рішення про закриття кримінального провадження, які розглядаються не пізніше п’яти днів з моменту надходження скарги.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня.

    ВАМ ТРЕБА ПОДАВАТИ СКАРГУ ДО УПРАВЛІННЯ ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКАРЇНИ.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України