Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 11 декабря 2023, вопрос №98609

Как продать 1/2 квартиры

Здравствуйте.
У меня такая ситуация,что я в наследство получила 1/2 долю в квартире от отца,вторая доля квартиры сводной сестры( заявления у натариуса написано документы о «праве власності» не оформлены. Я хочу продать 1/2 квартиры так как сестра не хочет мне продать свою половину или купить мою половину или полностью продать квартиру и разделить деньги.Квартира 2 комнатная комнаты проходные 11 кв.м и 15кв.м общая площадь квартиры 43 кв.м
Могу ли я полноценно продать свою долю в квартире покупателям и не возникнут ли притензии со стороны нотариуса при продаже моей доли? И кто то вообще может купить 1/2квартиры? Спасибо заранее за консультацию.

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня. Першою чергове право на викуп частки у іншого власника, повідомте про продаж своєї частки її письмово, якщо вона проігнорує або відмовиться, ви маєте право продати свою частку будь кому, у такому разі питань у нотаріуса не буде.

    • Юля Клиент 4 месяца назад

      Дякую за відповідь. Кімнати прохідні… Чи є таке у практиці, що люди купляють такі квартири з часткою1/2?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    У разі продажу частки у праві спільної часткової власності співвласник має переважне право перед іншими особами на її купівлю за ціною, оголошеною для продажу, та на інших рівних умовах, крім випадку продажу з публічних торгів.

    Продавець частки у праві спільної часткової власності зобов'язаний письмово повідомити інших співвласників про намір продати свою частку, вказавши ціну та інші умови, на яких він її продає.

    Якщо інші співвласники відмовилися від здійснення переважного права купівлі чи не здійснять цього права щодо нерухомого майна протягом одного місяця від дня отримання ними повідомлення, продавець має право продати свою частку іншій особі.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України