Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 13 декабря 2023, вопрос №98701

Як оскаржити протокол про беспідставний виклик поліції?

Черговий раз водій-порушник заблокував мої ворота, викликаний мною наряд поліції відмовився його оштрафувати, стверджуючи, що так паркуватися можна та склав на мене протокол про правопорушення передбачене 183 ст. КУпАП. А також постановив оштрафувати мене. якщо оскаржувати цю постанову в суді, то які мають бути формулювання у заяві крім пунктів 15.9 та 15.10 ПДР?

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вам потрібно оскаржити постанову Національної поліції до суду шляхом подання позовної заяви. Бажано довести, в чому, на Ваш погляд, було порушено Ваші права, що спричинило виклик наряду Національної поліції.

    Якщо самостійно підготувати таку заяву складно, раджу звернутися до правника.

    Успіхів. Всього доброго Вам. З повагою.

    Босак Назар Орестович

    Доброго Вам вечора. Вам краще обережно активно оскаржувати такі дії поліції в суді.

    Стаття 183. Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб

    Завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу (частини), поліції, бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань -

    тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Адміністративні комісії при виконавчих органах міських, селищних та сільських рад, також виконавчі комітети (а в населених пунктах, де не створено виконавчих комітетів, - виконавчі органи, що виконують їх повноваження) сільських, селищних, міських рад або органи Національної поліції розглядають справи про такі адміністративні правопорушення. Перед тим протоколи про правопорушення мають право складати уповноважені на те посадові особи органів Національної поліції тощо.

    У Вашому випадку поліція не тільки склала протокол, а й постановила притягнути до адмінвідповідальності Вас, тобто склала постанову. Тому Ви маєте право оскаржувати такі дії поліції в суді.

    Скарга подається в орган (посадовій особі), який виніс постанову по справі про адміністративне правопорушення, якщо інше не встановлено законодавством України. Скарга, що надійшла, протягом трьох діб надсилається разом із справою органу (посадовій особі), правомочному відповідно до цієї статті її розглядати. Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.

    Скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу. Скарга на постанову по справі про адміністративне правопорушення розглядається правомочними органами (посадовими особами) в десятиденний строк з дня її надходження, якщо інше не встановлено законами України.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України