Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Трудове право, 13 грудня 2023, питання №98707

Штраф за добровільне звільнення

Доброго дня

Маю таке питання. Працюю в компанії з якої хочу піти, але мені погрожують штрафом в 450 доларів, оскільки за умовами контракту я не маю права добровільно йти з компанії. Тільки якщо звільнять. Звільняти мене відмовляються, кажуть працювати ще 2 місяці. Чи можна піти з компанії та обійти цей штраф?

Відповіді юристів (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юрію!

    Відповідь на Ваше питання знаходиться у Вашому договірі, який Ви підписували з роботодавцем. Тому для вирішення проблеми потрібно аналізувати договір.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Треба аналізувати наявний у Вас договір. Без цього буде складно щось сказати. Ви найманий працівник чи працюєте по контракту?

    • Юрій Клієнт 5 місяців тому

      Доброго дня

      Працюю як ФОП

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Юрію!

    Зрозуміло. Так чи інакше треба дивитись Ваші документи.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 5 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 8 років досвіду

    Доброго вечора. В контракті (договорі), підписаному Вами, є положення про розірвання договору з ініціативи працівника. Контрактом не має бути повністю заборонено розривати договір з ініціативи працівника, бо це є неприпустимим звуженням прав працівника. Проте договором може бути обмежено право працівника ініціювати припинення контракту. Можливо, що Ви підписали договір не певний термін та не маєте право без поважної причини ініціювати його розірвання достроково.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України